Productie-detail

Roef

Roef

Boek VAN 3 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Lukt het Roef om meer aandacht te krijgen van mama dan haar smartphone?

Thomas Thijssens & Esther van den Brink. Esther van den Brink. bearBook. boek. €14,95. 9789082654202 . 24. 2017.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Smartphone, schermen, digitale samenleving
  • Ouder-kindrelatie

Beschrijving inhoud

“Mama vindt hem lief. Ze kietelt en aait hem en praat de hele tijd met Foon.” Roefs allerbeste vriend is zijn moeder. Maar zij heeft ook nog een andere goede vriend en dat is haar smartphone. Eigenlijk krijgt Foon (de smartphone) vaker, sneller en meer aandacht van mama dan Roef. Wat hij ook doet. Alhoewel….? Misschien lukt het Roef om meer aandacht te krijgen van mama dan Foon?

Roef is een leuk prentenboek met een herkenbaar thema. Waar ouders zich zorgen maken om bovenmatig veel aandacht voor het scherm, zijn het regelmatig toch ook de kinderen die lijden onder de zeldzame kwaliteitstijd die ouders besteden aan de smartphone. Soms ten koste van de kinderen. Ouders zeggen nog wel eens: “ja, maar dit is echt belangrijk, dit is mijn werk”. Een kind hoort dan: dit is belangrijker dan jij. Dit boek roept ouders op om een beetje te letten op een eerlijke verdeling van aandacht tussen kind(eren) en hun smartphone. Dat gebeurt met overdrijving en dus humor. Het heeft een prettige indeling voor het voorlezen aan een groep: paginavullende illustraties met slechts een paar zinnen. Daardoor kan je het boek vrij vlot even tussendoor voorlezen.
Ouders met een gezonde dosis zelfspot zullen het boek als aanleiding zien om wat kritischer te zijn op hun eigen gedrag. Op de groep een leuke aanwinst, omdat je daarmee wellicht ook dit onderwerp besproken krijgt aan de keukentafel van ouders die wat minder openstaan voor zelfreflectie.

Leeftijdsadvies

Roef is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet met een groep kleuters? Lees dan de Media van de Week van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Ernst, Bobbie & de rest

Ernst, Bobbie & de rest

Ernst, Bobbie & de rest

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Oswald

Oswald

Oswald

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Go, Diego, Go!

Go, Diego, Go!

Go, Diego, Go!

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren