Productie-detail

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Hazeltje houdt heel veel van Grote Haas en probeert uit te leggen hoeveel!

Sam McBratney. Anita Jeram. Lemniscaat. Prentenboek. €13,95. 9789060699386. 36. 1994.

Beschrijving inhoud

Hazeltje moet naar bed, maar eerst wil hij aan Grote Haas vertellen hoeveel hij van hem houdt. Dit doet hij ondere andere door zijn armen zo ver mogelijk te uit te strekken. Grote Haas houdt ook veel van Hazeltje en strekt zijn armen natuurlijk net iets verder of kan net weer hoger springen.

Het vierkanten prentenboeken heeft een omslag van stevig karton. De prenten zijn meestal geplaatst op een crème achtergrond, vaak ook op twee bladzijdes wat een panoramisch effect veroorzaakt. Ze zijn in de natuurlijke kleuren van haas en natuur geschilderd. De prenten ondersteunen de acties van Hazeltje en Grote Haas. Zo zijn er verschillende kleine prenten te zien wanneer Hazeltje probeert zo hoog mogelijk te springen. De tekst bestaat uit korte regels en benadrukt de gevoelens van Hazeltje (Dat is heel veel, denk Hazeltje).

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze houden ervan om te lezen over familie en over gevoelens en emoties. Kinderen vanaf deze leeftijd zullen de liefde van Hazeltje voor Grote Haas dan ook begrijpen. De prenten nemen nog steeds een groot deel in van het verhaal. Het is ook een repeteerverhaal (herhaling van uitdrukken van liefde voor elkaar) en ook woorden worden nog herhaald. Het einde, Hazeltje ligt in een warm hol en gaat slapen, past ook precies bij deze leeftijd.

Wil je weten hoe je dit boek inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

Meer weten...

Boek 3+ JR

Balotje en de beren

Balotje en de beren

Balotje en de beren

Meer weten...

Boek 3+ JR

De Spiekpietjes

De Spiekpietjes

De Spiekpietjes

Meer weten...