Productie-detail

Proefjesboek

Proefjesboek

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Met het Proefjesboek voer je zelf experimenten uit op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie.

Arno Verweij. Nieuwezijds. Educatief. €16,95. 9789057124518. 144. 2015.

Kenmerken

  • Educatief boek
  • Proefjes, experimenteren
  • Wetenschap en techniek

Beschrijving inhoud

Met het Proefjesboek voer je zelf experimenten uit op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Elk hoofdstuk begint met een beschrijving van de proef die kinderen in de meeste gevallen zelf kunnen uitvoeren, geïllustreerd door foto’s. Vervolgens kent elke proef een aantal vragen waardoor je leert waarnemen, voorspellen en evalueren. Op de volgende bladzijde staat de uitleg van de proef. Maar ook wat je had kunnen waarnemen en welke mogelijke uitkomsten er zijn. Tenslotte staat in het vergrootglas nog een extra uitdaging. In totaal zijn er 66 proefjes. De proefjes uit Proefjesboek zijn afkomstig van de website proefjes.nl.

Proefjesboek is gemaakt om kinderen te laten onderzoeken en puzzelen. Uitkomsten zijn nooit fout. Als het niet gaat zoals je had verwacht, dan is dat juist interessant. De alledaagse proefjes staan beschreven in een heldere, herhalende structuur. Je hebt geen microscoop nodig, geen gevaarlijke zuren of brandgevaarlijke chemicaliën. Het zijn proefjes die je elke dag kunt doen met spullen die vaak in huis zijn, zoals een glas water en een papiertje. Of een ballon, een leeg blikje en droog haar. Zo toegankelijk als het eruit ziet, zo eenvoudig is de uitvoering. Daardoor leren kinderen de alledaagse werkelijkheid als een natuurkundig verschijnsel te zien. Bovendien leren ze waarnemen, analyseren en evalueren. Kortom, Proefjesboek is een heel prettige en laagdrempelige kennismaking met wetenschap en techniek.

Leeftijdsadvies

Proefjesboek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook in de opvang zijn de proefjes heel goed uitvoerbaar. Hoe? Dat lees je in de Media van de Week van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Mulan

Mulan

TV & Film 7+ JR

Monster Buster Club

Monster Buster Club

Monster Buster Club

Meer weten...

Boek 7+ JR

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren