Productie-detail

Prinses Pernilla & de Reddende Ridders

Prinses Pernilla & de Reddende Ridders

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

De koning vindt het tijd dat zijn dochter een fatsoenlijke prinses wordt. Daarom sluit hij haar op in een hoge toren.

Mathilde Stein. Dorine de Vos. Lemniscaat. Prentenboek. ?14,95. 9789047705635. 28. 2013.

Beschrijving inhoud

Pernilla is een stoere prinses die het liefst kattenkwaad uithaalt. Haar vader -de koning- is dit zat. Het wordt tijd dat ze gaat trouwen. Daarom stuurt hij haar naar de torenkamer, waar ze moet wachten tot een ridder haar komt redden. Als er na drie dagen nog geen prins te zien is, besluit Pernilla het heft in eigen hand te nemen. Ze klimt uit de torenkamer, haar ridders tegemoet. Deze blijken alleen niet zo stoer als ze dacht.


'Prinses Pernilla & de Reddende Ridders' is een groot prentenboek. In een prent zijn een hoop dingen te zien. Ook is er veel gebruik gemaakt van kleur en zijn de prenten gemaakt met een drukke tekenstijl. Dit alles zorgt voor een vrolijk maar chaotisch geheel. De tekst ziet er handgeschreven uit en is afwisselend in grootte. Het taalgebruik is voor kinderen soms wat moeilijk. Een voorbeeld hiervan is "Hij knikte Pernilla minzaam toe" of "Vrees niet, schone vrouwe!". Dit tekstgebruik komt wel overeen met de tijd waarin het sprookje zich afspeelt. Hierin leefde namelijk nog ridders en draken. Tijdens het voorlezen kan een kind hierover uitleg vragen. Er komt veel humor voor in de illustraties en tekst. Zo gaat Pernille potjes kwartetten met de draak in de toren en zie je in de prent hoe ze kattenkwaad uithaalt. Voorin het boek is een kaart te vinden van het kasteel waar Pernilla woont. Achterin staat een tekening van 'enige jaren later...', waarin te zien is hoe het met Pernilla afloopt.

Leeftijdsadvies

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen zij de details in de prenten beter van elkaar onderscheiden. Daarnaast zijn ze erg geïnteresseerd in sprookjes, ridders en draken. 'Prinses Pernilla & de Reddende Ridders' is een sprookje dat afwijkt van het standaard. Dit maakt het leuk en vernieuwend om voor te lezen. Kinderen worden in de loop van het verhaal nieuwsgierig of de prinses haar prins zal vinden. Wel is de spanningsboog van vierjarigen nog kort. Door de redelijk lange teksten kost het hen moeite om het hele verhaal te begrijpen.  

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Miss Spider

Miss Spider

Miss Spider

Meer weten...

App 4+ JR

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Meer weten...