Productie-detail

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Rodolfo is een gemene circusdirecteur die dieren betovert om circusacts te doen. Lukt het prinses Lillifee om ze te bevrijden?

Monika Finsterbusch. ImageBooks Factory B.V.. Kinderboek . ?14,95. 9789461444752. 24. 2014.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Fantasie
  • Kleurrijke illustraties
  • Te gebruiken met bijbehorende app

Beschrijving inhoud

In het Toverbos is een circus, waar de enthousiaste vrienden van prinses Lillifee stiekem naartoe gaan. Prinses Lillifee gaat ze achterna. Als ze dichter bij het Toverbos komt, wordt haar toverkracht steeds zwakker. Haar vrienden blijken door circusdirecteur Rodolfo te zijn betoverd, zodat ze circusacts voor hem doen. Kan prinses Lillifee ze zonder haar toverkracht toch redden? 

De omslag en de bladzijdes van dit kleurrijke boek zijn versiert met glitters. Op elke pagina staat een stukje tekst. Deze sluit goed aan bij de illustraties, waardoor kinderen gemakkelijk in het verhaal worden meegenomen. Op elke afbeelding is veel te zien. Tijdens het voorlezen kunnen kinderen aanwijzen wat er wordt voorgelezen. Het boek brengt een belangrijke boodschap naar voren: als je iemand dwingt iets voor je te doen, beleven ze hier geen plezier aan. Dingen lukken pas echt wanneer je gelukkig en tevreden bent. Achterin het boek is een klein cadeautje te vinden. Extra: breng het boek tot leven met de speciale ‘Prinses Lillifee en het circus’-app. Richt de camera van een smartphone of tablet op verschillende pagina’s in het boek en tover zo verschillende 3D-animaties op het scherm.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij gaan mee in de magie van het verhaal, omdat dit binnen hun belevingswereld valt. Ook waarderen zij de kleurrijke, met glitters versierde illustraties. Het verhaal is voor hen een spannende, avontuurlijke tocht. De spanning in het boek wordt langzaam opgebouwd, maar het verhaal loopt goed af. Dit is voor jonge kinderen erg belangrijk.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Bobo spelen

Bobo spelen

Bobo spelen

Meer weten...

App 4+ JR

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Meer weten...

Boek 4+ JR

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Meer weten...