Productie-detail

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Pieters kaart van het bos waarin hij woont is gestolen, help jij hem zoeken?

Beatrix Potter. Ploegsma. Prentenboek. ?6,99. 978 90 216 7337 0. 32. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Pieter konijn
  • Dieren, vriendschap
  • Verstoppen
  • Kleurrijk

Beschrijving inhoud

Op een herfstmorgen kan Pieter het dagboek van zijn vader niet meer vinden. Zijn vrienden besluiten hem te helpen zoeken, het is tijd voor een geheime opdracht! Samen rennen ze naar het meer, want ze hebben het vermoeden dat Spikkel de Grote het boek heeft gestolen. Die is namelijk gek op boeken. Eenmaal aangekomen op het eiland van Spikkel de Grote, zien ze het verdwenen dagboek. Het dagboek ligt hoog in een boom en samen bedenken ze verschillende manieren om naar boven te komen. Eekhoorn Hakketak klimt de boom in en wanneer hij het dagboek te pakken heeft, schreeuwt hij dit uit van blijdschap. Maar dan wordt Spikkel de Grote wakker. Ze moeten kiezen of ze hun vriend Hakketak terug willen, of het dagboek. De keuze is niet moeilijk en vanaf dat moment heeft Pieter een nieuwe verstopplek voor zijn dagboek, wil jij ook weten waar..?

Het prentenboek De geheime opdracht, geschreven door Beatrix Potter, is een mooi geïllustreerd verhaal. Het is een kleurrijk hardcover prentenboek waarbij op elke pagina tekst wordt afgewisseld met tekeningen. De tekeningen zijn handgetekend en er is duidelijk diepte zichtbaar. Ook met detail is veel rekening gehouden. Op de eerste pagina wordt de kaart van het bos waar Pieter woont afgebeeld, waarop je precies kunt zien wie er nog meer in het bos wonen. Door het verhaal heen is Hakketak iemand die zich constant verstopt. Achterin het boek staan dan ook voorbeelden en tips voor verstopplekken. Ook vind je er een tekening met uitleg hoe een eenhoornvlot eruit ziet en tot slot een verstopdiploma.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschreven om voor te lezen aan peuters en jonge kleuters in de leeftijd van 3 tot 5 jaar. Een vrij simpele verhaallijn en eenvoudig taalgebruik zorgen ervoor dat het verhaal makkelijk te begrijpen is. Ook komen steeds dezelfde karakters naar voren, wat ook voor duidelijkheid en structuur zorgt. Het is een spannend verhaal voor kinderen, afgewisseld met de grappige verstopmomenten van Hakketak. Een verhaal dat goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mening recensent

Pieter konijn: De geheime opdracht vind ik een erg leuk boek voor peuters en kleuters. Een spannend verhaal dat wordt versterkt door de gedetailleerde tekeningen. In de loop van het verhaal wordt de spanning opgebouwd, maar het loopt steeds goed af. Door de verschillende personages kun je als voorlezer verschillende stemmetjes toepassen, waardoor het verhaal nog aantrekkelijker wordt voor kinderen.

 

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

De Gruffalo

De Gruffalo

De Gruffalo

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Ik zie Ik zie

Ik zie Ik zie

Ik zie Ik zie

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Special Agent Oso

Special Agent Oso

Special Agent Oso

Meer weten...