Productie-detail

Pietepaf het circushondje

Pietepaf het circushondje

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Pietepaf is een heel bijzonder hondje. Hij is namelijk de kleinste ter wereld. Maar dan begint hij te groeien en te groeien..

D. Kunhardt. J.P. Miller . Rubinstein. Gouden Boekje. ?6,50. 9789054446804. 28. 2008.
: Annie M.G. Schmidt.

Beschrijving inhoud

Pietepaf is een mini-hondje en een echte bezienswaardigheid in het circus. Iedereen houdt van hem. Maar dan begint hij plotseling te groeien en te groeien en te groeien.

'Pietepaf, het circushondje' is 1 van de Gouden Boekjes en heeft een kartonnen omslag met papieren pagina's. Het formaat van het boek is erg groot. Dit maakt het boek bijzonder en opvallend. De tekst in het boek wordt ondersteund door prenten. Deze zijn mooi en kleurrijk vormgegeven. Ook zijn er een aantal prenten zwart/wit. Het verhaal is chronologisch geschreven. Hierdoor is het verhaal gemakkelijk te volgen en te begrijpen voor jonge kinderen. Ze zien Pietepaf groeien van mini-hondje naar grote hond. In het verhaal zit een opbouwende spanning. Op een gegeven moment is Pietepaf een gewone hond geworden. Daarom moet hij het circus verlaten. Zal het toch nog goed komen met Pietepaf of gaat hij voorgoed weg? Ook komt er humor voor in de prenten. Zo is er een prent waar een mevrouw met haar hoofd op een paraplu balanceert. Hierbij houdt ze met haar voeten een schaar en een kopje warme chocolademelk vast.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en bevat één hoofdpersonage; namelijk Pietepaf. Dit maakt het verhaal overzichtelijk voor kinderen van deze leeftijd. Ditzelfde geldt voor de prenten. Deze zijn in een soort kader geplaatst. Op veel afbeeldingen staat de voorgrond centraal, waardoor de achtergrond neutraal is gemaakt. Ook dit geeft overzicht. De tekst is erg gemakkelijk en leuk om voor te lezen. Kinderen zullen net als de mensen in het boek van Pietepaf gaan houden.

Opmerkingen

'Pietepaf, het circushondje' is het eerste Gouden Boekje dat ooit verscheen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Kijk Mij Nou!

Kijk Mij Nou!

Kijk Mij Nou!

Meer weten...

App 2-6 JR

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Meer weten...

Boek 2+ JR

Mag ik eens in je luier kijken?

Mag ik eens in je luier kijken?

Mag ik eens in je luier kijken?

Meer weten...