Productie-detail

Piepkleine muis

Piepkleine muis

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Piepkleine muis heeft alles wat hij zich maar kan wensen. Toch wil hij graag op avontuur, net als een echte zeeman.

Janis Ian. Ingrid en Dieter Schubert. Lemniscaat. Prentenboek + CD. ?14,95. 9789047705390. 30. 2013.
: Elle van Lieshout en Erik van Os.

Beschrijving inhoud

Piepkleine muis heeft alles wat hij zich maar kan wensen en een groot huis waarin hij van elke dag een feestje maakt. Tot de verveling op een dag toeslaat. Hij wil het leven van een zeeman en avonturen beleven. In de haven stapt hij aan boord van een groot schip. Maar dan wordt hij zeeziek. Onderweg naar de wc komt hij per ongeluk in de kamer van de kapitein terecht, die tot zijn grote schrik een kat blijkt te zijn...

Het boek bestaat uit veel mooie prenten die het verhaal van Piepkleine muis vertellen. Elke prent neemt twee pagina's van het boek in beslag. De tekst sluit aan bij de prent op die pagina. In de afbeeldingen is namelijk te zien wat er in de tekst staat. Zo is te zien dat Piepkleine muis groen aanloopt omdat hij zeeziek is. Op de bijbehorende cd wordt het verhaal als lied gezongen. De bladmuziek hiervan is achterin het boek terug te vinden. Als ouder is het leuk om deze zelf op de piano te spelen. Dit vormt een leuke gezamenlijke activiteit voor ouder en kind. Tijdens het luisteren naar de cd of wanneer er zelf gezongen wordt kan er meegebladerd worden. Maar, het verhaal is ook leuk om zonder cd voor te lezen. De meeste pagina's bevatten maar een paar regels tekst, slechts een enkele pagina heeft meer tekst. Het boek is mooi vormgegeven en bevat humor. Zowel in de tekst als in de illustraties. De kaft is gemaakt van stevig karton en de bladzijden zijn van papier.

Leeftijdsadvies

'Piepkleine muis' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is een mooi vormgegeven prentenboek, met daarbij een cd. Op deze cd wordt het verhaal gezongen. Er zijn meerdere versies van het liedje te beluisteren: een Nederlandstalige, Engelstalige en karaoke versie. Voor vierjarigen is het leuk om in de prenten aan te wijzen wat ze horen. Het boek draagt bij aan de taalontwikkeling van kinderen. De herhaling van de tekst zorgt ervoor dat ze de woorden onthouden en (leren) herkennen. Muziek werkt hierbij stimulerend.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Bol en Smik

Bol en Smik

Bol en Smik

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Meer weten...

Boek 4+ JR

Nederland

Nederland

Nederland

Meer weten...