Productie-detail

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Dit informatieve doe-boek geeft idee├źn voor wandeltochten in de natuur met leuke tips, weetjes en andere activiteiten.

Claudette Halkes&Gerard Janssen. Uitgeverij Snor . doe boek . 14,95 . 9789079961085. 144. 2010.

Kenmerken 

  • Doe boek 
  • Lente en zomer
  • Informatief 
  • Wandelingen, fietstochten, spelletjes
  • Feitjes en weetjes 

Recensie

In ‘Op stap in lente en zomer’ neemt de schrijfster de lezer mee naar verschillende leuke en spannende natuurgebieden en natuurroutes door heel Nederland. De schrijfster is overal zelf geweest,samen met haar kinderen van 3, 8 en 9 jaar, en beschrijft verhalend haar ervaringen. Hierbij geeft ze informatie over hoe het gebied is ontstaan, wat er vroeger in het gebied gebeurde, en hoe het er nu uit ziet. Per wandeltocht wordt informatie gegeven over de start en lengte van de route, geschiktheid voor kinderwagens en rolstoelen, of er honden zijn toegestaan, tips voor horecagelegenheden, en andere activiteiten zoals schat zoeken met een GPS, een vaarexcursie, huifkartocht t of vleermuizenexcursie. 

Hoewel kinderen ook de ervaringen van de schrijfster kunnen lezen, zijn voor hen vooral de afbeeldingen (soms met onderschrift) en kleinere tekstblokjes interessant. In deze stukjes tekst worden bijvoorbeeld tips en leuke of interessante weetjes gegeven over de dieren en planten in het gebied, waar je ze kan vinden, en hoe je ze kan herkennen. Daarnaast zijn er 5 zoekkaarten om uit te zoeken wat voor een diertje je ziet: bodemdiertjes, vogels, waterdiertjes en vlinders.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij zijn geïnteresseerd in informatieve boeken. Ook vinden zij het leuk om te lezen over leeftijdsgenoten, zoals hier over de kinderen van de schrijfster van 8 en 9 jaar. De lay-out met veel kleuren, kortere stukjes tekst met weetjes en tips, en bijbehorende illustraties zullen kinderen van deze leeftijd aanspreken. Wel worden er in de verhaaltjes waar de schrijfster vertelt over haar ervaringen soms lastige woorden gebruikt zoals ‘gelokaliseerd’, ‘tot stilte manen’ en ‘oriënteren’ die niet worden uitgelegd. Dit kan er soms voor zorgen dat een verhaaltje niet goed begrepen kan worden. Het boek is daarom ook vooral leuk om samen met een ouder te gebruiken tijdens wandelroutes door heel Nederland. 


Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Ik voel, ik voel wat jij niet voelt

Ik voel, ik voel wat jij niet voelt

Ik voel, ik voel wat jij niet voelt

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Beethoven's Christmas Adventure

Beethoven's Christmas Adventure

Beethoven's Christmas Adventure

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...