Productie-detail

Op een grote paddenstoel

Op een grote paddenstoel

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Zing mee met 'Op een grote paddenstoel', 'Op een klein stationnetje' en 'In de maneschijn'.

Mies van Hout. Mies van Hout. Lemniscaat. Prentenboek + CD. ?9,95. 9789047703686. 28. 2011.

Beschrijving inhoud

‘Op een grote paddenstoel’ is een boekje vol prenten en vrolijke kinderliedjes. Op de bijbehorende cd kunnen de liedjes ook beluisterd worden. Voorbeelden van liedjes zijn: ‘Op een grote paddenstoel’, ‘Ik zag twee beren’ en ‘Op een klein stationnetje’.

Het boek heeft een rechthoekige vorm en dikke kartonnen bladzijdes. Zo is het voor kleine kinderen gemakkelijker om zelf door het boekje bladeren. Op elke pagina is een prent te zien. Deze ondersteunt de tekst van het liedje. In totaal zijn er 12 liedjes te beluisteren op de cd die achterin het boekje zit. De nummers duren vaak rond de 30 seconden en worden gezongen met duidelijke articulatie. Door herhaling van de liedjes herkennen kinderen deze. Misschien kennen ze de liedjes al van de crèche. Op de cd wordt de tekst van het liedje eerst gezongen, daarna is alleen de melodie te horen. Hierdoor wordt het samen zingen en het leren van de tekst makkelijker. De figuurtjes uit het boekje, zoals een muisje en aapje komen telkens terug op de prenten. Ook is er in elke prent een klein spinnetje te zien. Voor kinderen een leuke uitdaging om deze diertjes in elke prent te vinden.

Leeftijdsadvies

‘Op een grote paddenstoel’ is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De liedjes duren kort en zijn vrolijk ingezongen. Dit spreekt jonge kinderen erg aan. Daarnaast kunnen zij door de dikke pagina’s makkelijk door het boekje bladeren. Met de bijbehorende cd horen zij de liedjes en kunnen zij in de prent aanwijzen wat zij horen. Bij een aantal liedjes, zoals ‘In de maneschijn’ en ‘hoofd, schouders, knie en teen’ hoort een dansje. Dit zijn leuke en leerzame activiteiten om samen met het kind te doen.

Opmerkingen

Dit boek is voor €14,95 ook verkrijgbaar als gebonden boek.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Knuf is vies

Knuf is vies

Knuf is vies

Meer weten...

Boek 2+ JR

Barbapapa Funboek

Barbapapa Funboek

Barbapapa Funboek

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Meer weten...