Productie-detail

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Ro's moeder zit in de gevangenis. Samen met zijn vrienden probeert hij haar te bevrijden. Maar dingen lukken en dingen mislukken.

Simon van der Geest. Karst-Janneke Rogaar. CPNB. Leesboek. Gratis bij aanschaf van een kinderboek tijdens de Kinderboekenweek 2015. 9789059653283. 96. 2015.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Uitvindingen
  • Moeder, gevangenis
  • Zwart-wit illustraties
  • Bijbehorende app

Beschrijving inhoud

De moeder van Ro zit in de gevangenis, onschuldig! Wanneer Ro deze gedachte niet meer kan verdragen besluit hij haar te bevrijden. Samen met zijn vrienden Archie en Lena bedenken ze een super goed uitgedacht plan: ze maken een luchtballon en vliegen daarmee naar het gevangeniseiland. Alleen gaat het niet helemaal zoals gedacht. Ondertussen zijn de directeur van het Museum van Bijna Briljante Uitvindingen en een journalist op zoek naar een belangrijke bladzijde uit een belangrijk logboek en vallen hiermee Ro lastig. Aan zijn vader die de hele dag zit te gamen heeft hij niks. Dingen kunnen lukken en dingen kunnen mislukken...

Per Ongelukt is een spannend boekje. Steeds vraag je je als lezer af of Ro's plannen lukken of niet en zo niet, wat er dan weer gaat gebeuren. Het boek van paperback leest fijn weg. Er komen niet veel moeilijke woorden in voor en het is in de ik-vorm geschreven. Samen met de vele dialogen zorgt dit er voor dat je wordt meegesleurd in het verhaal. De zwart-wit illustraties op blokjespapier die tussendoor verschijnen lijken door de hoofdpersoon zelf te zijn gemaakt. Hieruit blijkt dat Ro erg slim is: hij tekent alle plannen uit en dit maakt het voor de lezer nog makkelijker om zich in te leven. De humor zit vooral in deze illustraties en in de gekke, bijna onrealistische gebeurtenissen die plaatsvinden.

Leeftijdsadvies

Dit Kinderboekenweekgeschenk is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen zich inleven in het verhaal en snappen de gevoelens die Ro heeft zoals het gemis van zijn moeder, frustratie bij mislukken en de door hem zelf nog te ontdekken gevoelens vooor Lena. Ook kunnen ze zich identificeren met de realistische karakters die minstens evenoud zijn als zijzelf.  

Dit boek is te verkrijgen tijdens de Kinderboekenweek 2015 bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel.

Download ook de gratis app 'Per Ongelukt!' voor Android en Apple en lees het geheime hoofdstuk in 3D dat aan dit boek vooraf gaat!

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9-12 JR

welkom in de 80-jarige Oorlog

welkom in de 80-jarige Oorlog

welkom in de 80-jarige Oorlog

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Meer weten...