Productie-detail

Okido

Okido

Boek VAN 3 T/M 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Okido staat boordevol verhalen, doe-dingen, spelletjes, recepten en gedichten rondom een thema.

Okido Studio. Meis & Maas. Tijdschrift. Proefabonnement 3x Okido voor ?10,-. 2017.

Beschrijving

Okido is een nieuw tijdschrift voor jonge kinderen (3-6 jaar) over kunst en wetenschap. Het tijdschrift bestond al langer in de (veel geprezen) Engelse versie, maar is nu vertaald naar het Nederlands. Het blad staat boordevol verhalen, doe-dingen, spelletjes, recepten en gedichten rondom een thema. Er zit een (dubbel groot) katern bij om mee te knutselen. Spelenderwijs worden creatieve vaardigheden van de lezers geprikkeld, maar ook stimuleert het de wetenschappelijke interesse.

Oordeel

Okido is een tijdschrift dat net even verder durft te gaan. Het blad is mooi en duurzaam gemaakt. Het daagt jonge kinderen uit om complexe informatie naar hun eigen niveau te trekken. Ontdekken, voelen, proeven, kijken; alle zintuigen worden geprikkeld. Daarmee kan een begin gemaakt worden met filosoferen, natuurkundige proefjes en poëzie. Voor elk wat wils. Én voor een brede leeftijdsgroep. Voor kinderen die nog niet een grote woordenschat hebben zijn de infographics erg handig. Maar ook oudere kinderen kunnen er inspiratie en informatie uit halen. Er staan opdrachten in die het kind zelfstandig kan uitvoeren, maar het blad leent zich, zeker voor de hele jonge kinderen, ook goed om samen aan de slag te gaan. De opdrachten zijn heel afwisselend, terwijl alles verbonden is aan het overkoepelende thema. De illustratiestijl zorgt voor een verfrissende afwisseling met de doorsnee merchandise-tijdschriften en doe-boeken. De vertaling is niet altijd even sterk, maar het tijdschrift is vol passie gemaakt en stimuleert kinderen net even anders naar de wereld te kijken. Okido is daarom een multifunctionele aanwinst voor op de groep.

Leeftijdsadvies

Okido is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Match it up 3

Match it up 3

Match it up 3

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Gazoon

Gazoon

Gazoon

Meer weten...

App 3+ JR

Gynzy's Mozaïek

Gynzy's Mozaïek

Gynzy's Mozaïek

Meer weten...