Productie-detail

Nu of ooit

Nu of ooit

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Lees mee welke rechten kinderen door de hele wereld hebben en hoe deze tot uiting komen.

Arend van Dam & Alex de Wolf. Alex de Wolf. Van Holkema & Warendorf. Voorleesboek. ?17,50. 9789000320752. 160. 2013.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Rechten van het kind
  • Culturen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

In het boek Nu of ooit... zijn vijftig verhalen gebundeld die ieder op hun eigen manier de verschillende aspecten belichten rondom de rechten van het kind. Zo wordt onder andere naar voren gebracht dat kinderen niet voor zichzelf hoeven te zorgen, daar hebben ze hun ouders voor. Dat kinderen niet hoeven te werken en dat zij mogen spelen zoveel ze willen. Deze rechten zijn voor veel kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Helaas is dat niet in alle landen van de wereld het geval.

In dit boek staan de kinderen over wie het verhaal gaat centraal. Vanuit hun perspectief worden de verhalen verteld. Hierdoor sluit het boek aan bij de belevingswereld van kinderen. Deze benaderingswijze zal hen die het boek lezen doen inzien dat het niet vanzelfsprekend is dat ieder kind op de wereld geniet van de rechten die kinderen in Nederland hebben. Achter in het boek is een samenvatting te vinden van alle 54 artikelen die gaan over de rechten van het kind. Hiervan is ook een poster bijgevoegd.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek Nu of ooit... aan bij kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich realiseren dat de wereld veel groter is dan de omgeving die zij dagelijks zien. Langzaam zullen ze beseffen wat het belang is van het hebben van bepaalde rechten. Ze zullen begrijpen dat het zaak is om de rechten van kinderen in alle werelddelen zo snel mogelijk in de praktijk te brengen. Dat zal zeker niet eenvoudig zijn, maar ooit moet het lukken een wereld te creëren waarin kinderen tot hun recht komen. Gewoon… omdat ze er recht op hebben.

 
DaniëlleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Nim's Island

Nim's Island

Nim's Island

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

Meer weten...