Productie-detail

Nederland

Nederland

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Kijk je ogen uit op de 28 platen die kleine en grote gebeurtenissen in Nederland laat zien.

Charlotte Dematons. Lemniscaat. Prentenboek. ?24,95. 978-904-770-498-0. 54. 2012.

Beschrijving inhoud

Op maar liefst 28 platen laat Charlotte Dematons de kijker kennismaken met Nederland door de eeuwen heen. Zo wordt er aandacht besteed aan feesten (Koninginnedag), verschillende landschappen in de provincies (Veluwe), oerhollandse tradities (Prinsjesdag, nieuwjaarsduik) of historische gebeurtenissen (watersnoodramp).

Het rechthoekige, grote boek bevat een harde kaft met daarin papieren bladzijden. De prenten bevatten zoveel details dat je kunt blijven kijken. Als je goed kijkt kun je nog veel meer extra's zien, op elke pagina staat een een bekend kinderboekfiguur en vind je zelfs een kinderliedje. Net zoals in De Gele Ballon, ook van Charlotte Dematons, lijkt het alsof je vanuit een luchtballon op Nederland neerkijkt. Er wordt dus gebruik gemaakt van het zogenaamde vogelperspectief. Lijnen zijn bijna niet zichtbaar en de afbeeldingen bevatten veel kleine elementen (zoals mensen, gebouwen en dieren).

Leeftijdsadvies

De prenten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op deze leeftijd beginnen kinderen waaromvragen te stellen over de wereld. Zij willen begrijpen hoe de wereld in elkaar steekt. Kinderen van 4 jaar krijgen meer grip op begrippen als tijd en seizoenen. In dit boek komen meerdere klimaten aan bod. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen zich langer concentreren op een taak, noodzakelijk om alle details te bekijken. Ook voor iets oudere kinderen (ongeveer 6 à 7 jaar) biedt dit boek veel vermaak. Zij zullen zich meer focussen op de schoonheid in het boek en begrijpen de historische elementen. De interesse voor andere landen en culturen groeit bij 6-jarigen. Ook een mengeling van informatie en avontuur een formule voor succes voor hen. De vele gebeurtenissen die dit boek portretteert sluiten hierbij aan.

Bijzonderheden

Bij het boek wordt een notitieboekje geleverd. Hierin staat bij elke prent een aantal bijzonderheden vermeld, of worden specifieke gebeurtenissen/figuren/momenten uitgelicht die extra aandacht verdienen. Niet alle weetjes zijn voor kinderen interessant, maar zullen vooral voor de ouders erg boeiend zijn. Zo worden er beschrijvingen gegeven van verschillende beroemde schilderijen van bekende schilders.

Jullie mening

Meer van Charlotte Dematons

Boek 4+ JR

De gele ballon

De gele ballon

De gele ballon

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina

Meer weten...

Boek 4+ JR

Allemaal vriendjes

Allemaal vriendjes

Allemaal vriendjes

Meer weten...

App 4+ JR

Easy Music

Easy Music

Easy Music

Meer weten...