Productie-detail

Naar school

Naar school

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Het boek Naar school maakt deel uit van de serie Willewete – informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen.

Jozua Douglas & Juf Maike. Hiky Helmantel. Clavis. Prentenboek. €16,95. 9789044830897 . 25. 2017.

Kenmerken

  • Informatief prentenboek
  • Willewete
  • Weetjes
  • Spelletjes, liedjes, knutselen

Beschrijving inhoud

Het boek Naar school maakt deel uit van de serie Willewete – informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Het boek bevat ongeveer 27 pagina’s over ‘naar school’ gaan. Hoe het in zijn werk gaat, wat je er doet. Niet alleen ‘gewoon’ bij ons, maar ook in andere landen. Ook de schooltijd van vorige generaties komt aan bod. Vetgedrukte woorden vragen er om onthouden te worden. Regelmatig komt een ‘wist je dat’ voorbij met weetjes over scholen in andere tijden of landen. In het midden zie je een ‘spread’ die je open kunt slaan waardoor je een brede tekening ziet waar je antwoorden op 14 zoekopdrachten kunt vinden. Dan volgt nog een stripverhaal over een droom(school)reis en tot slot een liedje, versje, knutselidee, spelletje (welke plaatjes horen bij elkaar?) en een miniquiz.

Meteen valt op dat dit boek meer biedt dan alleen prenten. Het ziet er net even anders uit. Meteen op de eerste pagina zie je de halve 2e pagina waardoor de prent op pagina 1 onderdeel uitmaakt van pagina 4. Zowel de informatie als de prenten nodigen uit om te praten met elkaar over van alles en nog wat. De herkenbaarheid is een groot feest voor de kleuters. De vrolijke tekeningen dragen daar zeker aan bij: herkenbaar, lieflijk en vrolijk. Daarnaast zijn er ook juist verrassingen, zoals de weetjes. De billenbijter in het hoofdstuk ‘Naar de wc’ had niet gehoeven. De kans dat ze het eng vinden is groter dan dat ze het grappig vinden. Het kan een eigen leven gaan leiden in de fantasiewereld van kinderen (“die komen er nooit zo uit, toch?”).  Het stripverhaaltje is bijzonder leuk: “Eerst gaan ze met de bus. En daarna met de raket”. De twee laatste spelletjes zijn wat (te) lastig voor kinderen. Al met al is Naar School een bijzonder rijk boek door de afwisseling in beeld, tekst en spel én inspiratie tot leuke gesprekken. Een zeer aangename boekbeleving!

Leeftijdsadvies

Naar School is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet met peuters, kleuters of op de BSO? Lees dan de Media van de Week van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Website 4+ JR

De Schatkast

De Schatkast

De Schatkast

Meer weten...

Website 4-12 JR

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren