Productie-detail

Monsterboek

Monsterboek

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Een spannend verhaal met prachtig gekleurde monsters.

Alice Hoogstad. Lemniscaat. Prentenboek. ?14,95. 9789047706199. 26. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Monsters
  • Kleurrijk
  • Bekroond met de Gouden Penseel 2015

Beschrijving inhoud

Monsterboek is een tekstloos prentenboek, waarin steeds weer opnieuw monsters opduiken. Geen gewone monsters, maar met de meest prachtige kleuren. Het hardcover prentenboek is geschreven door Alice Hoogstad en in 2015 bekroond met een Gouden Penseel.

In het zwart-wit stadje wonen veel verschillende mensen, waaronder ook het meisje met haar krijtjes. Hoewel ze begon met het tekenen van simpel gekleurde lijnen, groeide dit uit tot het meest kleurrijke monster. Door de hele stad heen tekent zij monsters. Wat het meisje niet weet, is dat alle monsters echt tot leven komen. De monsters zetten het zwart-witte stadje volledig op zijn kop. De chaos kan maar net worden voorkomen, of toch niet…?

Leeftijdsadvies

Het Monsterboek is geschikt voor kinderen van vanaf 4 jaar. Door de duidelijke tekeningen en het gebruik van een vogelperspectief, is het boek erg overzichtelijk. Doordat de stad met vrij lichte kleuren wordt ingekleurd en de monsters met felle kleuren, springen die er echt uit in het verhaal en dat maakt het boek aantrekkelijk voor kinderen.

Mening recensent

Ik zou het boek zeker aanraden. Het boek kan op verschillende manieren worden ingezet. Het boek kan bij de jonge kinderen worden ingezet als een leuk prentenboek waar je als leerkracht je eigen fantasie op los kunt laten. Voor de oudere kinderen kan het boek worden ingezet om zelf het verhaal te voorspellen of er juist zelf een verhaal bij te laten verzinnen.

 


KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Feestvarken

Het Feestvarken

Het Feestvarken

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

AAP POOT PIES

AAP POOT PIES

AAP POOT PIES

Meer weten...