Productie-detail

Mister Orange

Mister Orange

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Linus mist zijn broer Apke die is gaan vechten in de oorlog. Zal Linus hem ooit weer terug zien?

Truus Matti. Wouter van Reek. Leopold B.V.. Boek . ?14,95. 9789025857165. 150. 2011.

Beschrijving inhoud

Het boek ‘Mister Orange’ vertelt het verhaal van Linus, een jongen die in het jaar 1945 in New York leeft. Hij werkt in de groentewinkel van zijn ouders, waar hij boodschappen naar klanten brengt. Alles verloopt rustig, maar dan moet Linus afscheid nemen van zijn broer Apke, omdat deze in het leger gaat vechten tegen Hitler. Op een dag ontmoet hij per toeval een man die hij Mister Orange noemt. Met hem bouwt hij gaandeweg een bijzondere band op en ontdekt hij de kracht van fantasie.

Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van Linus. Hij is erg bang dat zijn broer iets overkomt en weet zich geen raad met zijn gevoelens. Mister Orange helpt hem door wijze raad te geven, waardoor Linus erg tegen hem op kijkt. Het boek heeft een filosofische invalshoek doordat de gedachten van Linus sterk naar voren komen. Deze worden geschreven met cursieve letters, zodat je als lezer duidelijk kan onderscheiden wat daadwerkelijk wordt gezegd en wat alleen wordt gedacht. In de bijlage van het boek is te lezen dat Mister Orange in werkelijkheid de schilder Piet Mondriaan is, die in de tweede wereldoorlog vanuit Europa naar New York verhuisde en later wereldberoemd werd. 

Leeftijdsadvies 

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek ‘Mister Orange’ aan bij kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen verplaatsten in de gevoelens en emoties die Linus ervaart. Ook gaat Linus af en toe, zoals ieder kind wel eens doet, op in zijn eigen fantasie. Dit maakt het verhaal zeer herkenbaar. Verder leert Linus gaandeweg het boek steeds beter wat oorlog betekent en welke consequenties dat heeft. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Meer weten...

Boek 9+ JR

Avé Caesar!

Avé Caesar!

Avé Caesar!

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Vrolijke kerst

Vrolijke kerst

Vrolijke kerst

Meer weten...