Productie-detail

Minipiet naar de pietenschool

Minipiet naar de pietenschool

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Seppe wordt toegelaten tot de pietenschool. Zal hij het examen halen en een echte Piet worden?

Guy Daniƫls. Ina Hallemans. Clavis. Prentenboek. ?14,95. 9789044826432. 2015.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Sinterklaas 
  • Samengestelde zinnen, moeilijke woorden 
  • Grote kleurrijke prenten 

Beschrijving inhoud

Seppe ontvangt een brief van Sinterklaas waarin staat dat hij is uitgenodigd op de pietenschool. Opa brengt hem naar het kasteel van Sinterklaas in Spanje. Daar moet Seppe twee weken lang allerlei lessen volgen: kaartlezen, nok-lopen, pepernootstrooikunde, schoorsteenglijden en nog veel meer. Uiteindelijk zal hij tijdens het grote pietenexamen moeten laten zien wat hij geleerd heeft en zal hij de pietenveertest moeten doen. Dat betekent dat Seppe iets uit moet vinden wat het leven van Sinterklaas en de Pieten beter maakt. Daarmee ontvangt hij twee veren op zijn pietenmuts en is Seppe een echte Piet. Seppe heeft het helemaal naar zijn zin op de pietenschool, maar die uitvinding, dat is zo makkelijk nog niet! Zal het Seppe lukken om een echte Piet te worden?

Minipiet naar de pietenschool is een groot vierkant prentenboek met papieren bladzijden. De hoofdpersoon in het verhaal is Seppe. Op elke pagina staat een stukje tekst, soms enkele regels, soms een halve pagina. Er worden regelmatig moeilijke woorden gebruikt, zoals zonnepanelen, pepernootstrooikunde, alarminstallaties en enthousiast. Deze woorden worden niet uitgelegd, maar dat is ook niet noodzakelijk om het verhaal te kunnen begrijpen. Elke pagina bevat ten minste één illustratie, verspreid over twee pagina's of meerdere kleine illustraties op één pagina. De illustraties zijn zeer kleurrijk en gedetailleerd. Ook zit er humor in de tekeningen. Bijvoorbeeld als de pieten op het dak een vogeltje willen vangen. Het verhaal bevat spanning doordat de lezer het hele verhaal weet dat Seppe een Piet wil worden, maar pas op de laatste pagina zal duidelijk worden of Seppe het examen haalt.

Leeftijdsadvies

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd weten goed wie Sinterklaas en Piet zijn. Ook het thema ‘school’ en daar les krijgen is herkenbaar omdat kinderen vanaf deze leeftijd ook zelf naar school gaan. De grote illustraties met vele details maken het boek ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het prentenboek bevat langere stukjes tekst met af en toe moeilijke woorden, wat het niet geschikt maakt voor kinderen jonger dan 4 jaar, ook al weten zij wel wie Sinterklaas is.

Mening recensent

Minipiet naar de pietenschool is een erg leuk verhaal. Kinderen zullen het geweldig vinden om even mee te kijken naar hoe het allemaal gaat op die pietenschool in Spanje, waar ze wel eens wat over horen. De illustraties zijn prachtig en heel aantrekkelijk voor jonge kinderen!

 


DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Kleine beestje

Kleine beestje

Kleine beestje

Meer weten...

Boek 4+ JR

Nederland

Nederland

Nederland

Meer weten...

Website 4+ JR

Miniclub

Miniclub

Miniclub

Meer weten...