Productie-detail

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Opa wordt dement en moet tegen zijn zin naar een verzorgingstehuis. Ondertussen worstelt kleindochter Grace met haar roots.

Sjoerd Kuyper. Lemniscaat. Leesboek. 978-904-770-317-4. 55. 2011.

Beschrijving inhoud

"Mijn opa is een bankrover" is het het oorspronkelijke verhaal dat Sjoerd Kyuper heeft geschreven en is dus heel anders dan de gelijknamige film. Sjoerd Kuyper schreef dit verhaal al in 2004 waarvan in 2011 uiteindelijk de filmversie is uitgekomen.

In deze oorspronkelijke versie is Grace, een geadopteerde meisje van 12 jaar van Colombiaanse afkomst. Haar opa wordt dement en wordt daarom door haar ouders en familie in een verzorgingstehuis gestopt, maar dat wil opa helemaal niet! Hij wordt daar erg ongelukkig. Wanneer hij op een avond wegloopt wordt hij opgevangen door de politie en brengt hij een nacht op het politiebureau door. Daar was het wel gezellig. Er is maar één oplossing, opa zorgt ervoor dat hij wordt opgepakt door een bankoveral te plegen!

Dit korte verhaal van maar 55 bladzijdes bevat geen illustraties. Deze filmeditie wordt wel aangevuld door foto's uit de film. In het begin van boek wordt uitgelegd hoe Sjoerd Kuyper tot dit verhaal is gekomen en wat de verschillen zijn met betrekking tot de film. Moeilijke woorden komen bijna niet voor. Het verhaal beslaat een korte periode.

Leeftijdsadvies

Naast de worsteling van Opa tegen zijn familie krijgen we ook veel mee van Grace die verlangt om terug te gaan naar Colombia. Daar voelt ze zich thuis. Ze heeft alleen geen geld, opa wel, maar die kan er niet meer bij komen. Omdat hij naar de gevangenis wil helpt zij opa met het overvallen van een bank. Het sluit aan bij kinderen vanaf 10 jaar. De gekke familie, het neerhalen van autoriteit (de familie) en het open einde past goed bij deze leeftijd. Het is een somber maar ook grappig verhaal, dit kunnen tienjarigen inzien. ze kunnen zich goed inleven in een ander, Grace de hoofdpersoon roept hier indirect toe op.

Jullie mening

Meer van Mijn opa de bankrover

TV & Film 9+ JR

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Meer weten...

Ook leuk

Game 10+ JR

Child of Light

Child of Light

Child of Light

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

De Griezelbus

De Griezelbus

De Griezelbus

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Hotel 13

Hotel 13

Hotel 13

Meer weten...