Productie-detail

Mijn computer is leuk!

Mijn computer is leuk!

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Een interactief voorleesboek over de computer.

Pharos. Anke Nobel. Pharos. Voorleesboek. ?2,35 of gratis online. 12. 2014.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Computer 
  • Korte zinnen 
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

In Mijn computer is leuk! worden zeven situaties geschetst die te maken hebben met computergebruik. Aan bod komen verschillende devices, puzzelen op een tablet, reclame, Skypen, afspraken over mediagebruik en het ondernemen van activiteiten buitenshuis.

Op iedere pagina wordt een situatie verteld en afgebeeld. De afbeelding toont exact wat in de tekst wordt verteld. De zinnen zijn kort en de illustraties zijn groot, gedetailleerd en gekleurd. Aan het eind van iedere pagina staan een aantal vragen die de voorlezer kan stellen. Dit zijn vragen over wat in de tekst verteld wordt en op de afbeeldingen te zien is, bijvoorbeeld of een karakter boos of blij is (te herkennen aan de gezichtsuitdrukking) of waar een object zich bevindt in de illustratie. De besproken onderwerpen nodigen bovendien uit om verder in gesprek te gaan over de computer en het gebruik daarvan.

Leeftijdsadvies

Mijn computer is leuk! is een interactief verhaal waarbij de afbeeldingen een belangrijke rol spelen en daarom geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zij zullen het verband tussen het vertelde en afgebeelde herkennen en de vragen beantwoorden aan de hand van de illustraties. Ook zullen ze de handelingen in deze illustraties kunnen benoemen. Daarnaast zijn veel kinderen vanaf 2 jaar bekend met een tablet of computer. Zij zullen deze objecten dan ook herkennen. Het boek kan tevens gebruikt worden om afspraken te maken over computergebruik.

 

ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

nijntje op school

nijntje op school

nijntje op school

Meer weten...

App 2-6 JR

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Meer weten...

Game 2+ JR

Verstoppertje

Verstoppertje

Verstoppertje

Meer weten...