Productie-detail

Meesterlijk

Meesterlijk

Boek VAN 8 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Genieten van kunst draait om interactie met wat je ziet. In 'Meesterlijk! Zo kijk je met kinderen naar kunst' komt kunstgeschiedenis tot leven.

Maria-Christina Syn-Wittgenstein Nottebohm (vertaald door Lydia Meeder & Barbara Zuurbier). Lemniscaat. Informatief kinderboek. € 17,50. 9789047711711. 112. 2019.

Omschrijving

Het boek Meesterlijk! Zo kijk je met kinderen naar kunst, bevat algemene informatie en tips om met kinderen van kunst te genieten. Daarnaast staan vijftig schilderijen centraal. De schilderijen zijn gemaakt door bekende en onbekende schilders uit de 14e t/m de vroeg 20e eeuw. Ze zijn ingedeeld in thema's. Bij elk schilderij vind je informatie over de schilder, de techniek, leuke weetjes en vragen die je aan kinderen kunt stellen. Het idee achter dit boek is dat genieten van kunst draait om interactie met wat je ziet. Zo kun je samen naar kunst kijken en genieten. 

Oordeel

Het is een prettig groot boek en de schilderijen zijn groot afgedrukt. Er valt dus veel te zien! Over elk schilderij is wat te vertellen, maar er is genoeg variatie in de manier waarop de informatie over een schilderij wordt gepresenteerd. Het is een mooi boek om af en toe eens in te duiken of spontaan even in te bladeren en dan stil te staan bij een schilderij waar je oog op valt. Maar je kunt het zeker ook goed gebruiken ter voorbereiding van een museumbezoek. Dit is overigens één van de tips die sowieso wordt gegeven om het museumbezoek met kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Kortom, wil je samen met kinderen genieten van kunst? Gebruik dan zeker dit boek!

Leeftijdsadvies

Gebruik dit boek om samen met kinderen vanaf circa acht jaar naar kunst te kijken en erover te praten. Natuurlijk mag je met jongere kinderen aan de slag, maar zij zullen net iets meer geduld en rust hebben om te kijken en ook de woordenschat bezitten om te vertellen wat ze zien en/of wat ze denken bij het bekijken van de schilderijen. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

De Buurtspion

De Buurtspion

De Buurtspion

Meer weten...

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Lucky Luke Go West

Lucky Luke Go West

Lucky Luke Go West

Meer weten...