Productie-detail

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Groep 6B van Mees Kees moet van juffrouw Dreus deelnemen aan een maatschappelijk project bij de bejaarden in het bejaardentehuis. Dat is toch vreselijk saai?

Mirjam Oldenhave. Rick de Haas. Ploegsma. Leesboek. ?13,99. 9789021673103. 92. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • School, maatschappelijk project, bejaarden
  • Diepgaande vriendschappen
  • Geen moeilijke woorden
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

‘De maatschappij, dat ben jij, ‘ zegt juffrouw Dreus. De groep moet meedoen aan een maatschappelijk project. Groep 6b en Mees Kees krijgen bezoek van een wethouder. Deze wethouder geeft de kinderen de opdracht om op bezoek te gaan bij het bejaardentehuis. Niemand in groep 6b is enthousiast. Ook de bejaarden vinden het niks, die houden niet van wandelen of voorgelezen worden. Om het maatschappelijk project te laten slagen, bedenkt Mees Kees een plan. Zou dit voor groep 6b en de bejaarden een succesvol plan zijn? 

Het boek is geschreven vanuit een leerling uit groep 6b, Tobias. Hij stelt je voor aan de rest van de klas. Daarna begint het verhaal. Doordat je vanuit de ogen van Tobias in het verhaal zit, lijkt het net of jezelf ook een leerling uit de klas bent. Dit zorgt ervoor dat je betrokken raakt bij de klas en de belevenissen. Het verhaal wordt afgebeeld in de illustraties. Deze gekleurde illustraties zijn vrij gedetailleerd. Het woordgebruik is niet moeilijk.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, wanneer ze AVI M6 hebben bereikt. Ook kunnen ze zich dan qua belevingswereld zich goed inleven in de avonturen van groep 6b. De diverse thema’s in het boek (diepgaande vriendschap, maatschappelijk project, bejaarden) zijn herkenbaar voor de kinderen. Het is een boek wat kinderen van deze leeftijd aanspreekt, omdat ze zelf ook op een leeftijd zijn waarop ze de diverse thema's uit het boek zelf ervaren of al hebben meegemaakt.

Lees ook de recensie van de film Mees Kees op de Planken!

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Voor altijd samen, amen

Voor altijd samen, amen

Voor altijd samen, amen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Milo

Milo