Productie-detail

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Boek VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Nieuwsgierige Duleke kijkt in de haven of ze de stoomboot al ziet. Maar dan wordt ze met haar paraplu meegenomen door de wind.

Vivian den Hollander. Mies van Hout. Ploegsma. Voorleesboek. ?14,95. 9789021672229. 25. 2013.

Beschrijving inhoud

Duleke kan niet wachten tot Sinterklaas weer in Nederland is. Als ze naar de haven gaat om te kijken of ze de stoomboot al ziet, wordt ze meegenomen door de wind. Gelukkig blijft haar parapluutje hangen achter de vlaggenlijn van een boot. Dit blijkt alleen niet zomaar een boot, maar de pakjesboot! Met toestemming van Sinterklaas mag ze een paar dagen blijven. Overdag helpt ze de Pieten met pepernoten baken en cadeautjes inpakken. 's Avonds slaapt ze in een echte hangmat. Na een paar dagen komen ze aan in de haven, waar Duleke weer in haar moeders armen kan springen.

Dit vierkante boekje heeft een stevige kartonnen omslag met papieren pagina's. Op elke linkerpagina is een stuk tekst te lezen. Deze wordt op de rechterpagina opgevrolijkt met een mooie prent. Deze vult aan wat er in de tekst te lezen is. Bij het boek zit een bouwplaat, waarmee de pakjesboot (inc. Sint en Pieten) kan worden gebouwd. Dit vormt een leuke toevoeging. Het boek heeft een duidelijke hoofdpersoon, namelijk Duleke. De overige personages (Sint en zijn Pieten), zijn herkenbaar voor kinderen en hebben geen verdere introductie nodig.

Leeftijdsadvies

'Mee met de Pakjesboot' is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf 5 jaar. De kleurrijke prenten vullen de tekst aan, waardoor het verhaal voor kinderen duidelijker wordt. Het thema spreekt hen daarnaast erg aan. Elk kind wil Duleke zijn en een kijkje op de pakjesboot nemen. De fantasie van kinderen wordt hierdoor ook geprikkeld. Hoe zou hun dagje op de pakjesboot eruit zien? Om zelf te lezen is het boek geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De leesvaardigheid van deze kinderen is in zoverre ontwikkeld dat ze de zinsopbouw van het boek begrijpen en kunnen lezen. Wel beginnen ze op deze leeftijd de magie in de Sint te verliezen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

De opvreters

De opvreters

De opvreters

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Grobbebollen maken lol

Grobbebollen maken lol

Grobbebollen maken lol

Meer weten...