Productie-detail

Luisterboek: Troep

Luisterboek: Troep

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

De kinderen hebben een heerlijk leven op een woonboot. Maar plots wordt hun aangename leventje bedreigd door mevrouw Wijfjes van het Zorgbureau..

Ilse Bos . Rubinstein. Luisterboek . 19.95 . 9789047615613. 2014.
7 uur luisterplezier .

Recensie

In het luisterboek ‘Troep’  beleven Pola, Wanja, Vladimir, Wally, Aznar, Knut, Wolke, Mo, Hidde, Nillem, Trijn en de tweeling Flip en Tuitje de vreemdste dingen. De kinderen leven op de woonboot met de naam ‘De Blauwtje’. Deze woonboot is van Taatje, de moeder van Pola. Zij is op zoek naar haar grote liefde Willem Vanderwerff. De kinderen hebben een fijn en gelukkig leven op de boot van Taatje. Dit aangename leventje wordt plots bedreigd door mevrouw Wijfjes. Mevrouw wijfjes werkt voor het Zorgbureau en heeft vreselijke medelijden met zorgkinderen. Hoe zal dat aflopen voor de kinderen? 

Het luisterboek wordt voorgelezen door Sander de Heer. Hij heeft een heldere en fijne stem om naar te luisteren. Het verhaal is door de vele namen soms complex. Maar hier is een goede oplossing voor bedacht. Bij de luistercd’s zit een boekje waarin alle kinderen worden beschreven. In het boekje staan de namen, namen van hun ouders, de leeftijd, de groep en de bijzondere eigenschappe beschreven. Wanneer je even niet meer weet wie wie is kun je dit in het boekje opzoeken. Het luisterboek bestaat uit zes cd’s. De cd’s zijn genummerd en zijn dus handig te gebruiken. De totale luisterduur is ongeveer zeven uur. 

Leeftijdsadvies

Het luisterboek ‘Troep’ is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze kinderen zijn erg geïnteresseerd in avonturenverhalen. Ook zijn zij in staat om het boekje met extra informatie over de personages zelf te lezen en de verschillende personages in het boek op deze manier van elkaar te onderscheiden. Kinderen van deze leeftijd hebben niet per se illustraties nodig om het verhaal te begrijpen. Het bijbehorende boekje is handig om de verhaallijn te kunnen volgen. Het boek sluit aan op de belevingswereld van deze kinderen omdat zij geïnteresseerd zijn in het leven van leeftijdsgenootjes en andere kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Coraline

Coraline

Coraline

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Johan en de Verenkoning

Johan en de Verenkoning

Johan en de Verenkoning

Meer weten...

App 8+ JR

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Meer weten...