Productie-detail

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Superjuffie komt voor een moeilijke opdracht te staan wanneer de directeur van de stadsdierentuin verdwijnt en er een tijger wordt ontvoerd.

Janneke Schotveld. Van Holkema & Warendorf. Luisterboek. 12,99 . 9789047615637. 143. 2011.
Kinderboekenweek 2011 voorgelezen door Georgina Verbaan. .

Recensie 

Het luisterboek ‘Superjuffie!’ vertelt het verhaal over juf Josje die kennismaakt met groep 5, haar nieuwe klas. Het is haar derde baan in een halfjaar tijd. Dat komt omdat ze een bijzondere gave heeft. Ze kan namelijk dieren in nood redden. Maar omdat ze niet opnieuw haar baan wil verliezen probeert ze dat uit alle macht geheim te houden. De kinderen van groep 5 laten zich echter niet voor de gek houden en ontdekken al gauw dat juf Josje zo nu en dan in Superjuffie verandert. Wanneer echter plotseling de directeur van de stadsdierentuin is vertrokken en er een tijger wordt ontvoert lijkt het helemaal mis te gaan…

Dit luisterboek vertelt een fantasierijk verhaal over een juf die samen met haar klas de gekste avonturen beleeft. De leerlingen van groep 5 doen hard hun best om te voorkomen dat meester Snor achter het geheim van juf Josje komt. Dat levert regelmatig hilarische taferelen op. Bijvoorbeeld wanneer er een eendje dat net gered is in de bureaula van de juf rond spettert als meester Snor komt binnenlopen. Toby verklaart daarom: ‘Als ik een moeilijk woord moet schrijven, zeg ik soms ineens “piep”!’ De zwart-witte illustraties vullen het verhaal aan en de heldere vertelstem van Georgina Verbaan neemt je mee naar een wereld waarin fantasie werkelijkheid wordt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het luisterboek ‘Superjuffie!’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich zeker kunnen identificeren met een van de karakters van de kinderen die in de klas van juf Josje zitten. Ze zullen meeleven met de problemen die juf Josje tegenkomt en de avonturen die ze samen met haar klas beleeft. Dit luisterboek staat garant voor circa 2,5 uur lees- en luisterplezier. 

Jullie mening

Meer van Janneke Schotveld

Boek 9+ JR

Superjuffie!

Superjuffie!

Superjuffie!

Meer weten...

Boek 8+ JR

Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt!

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Coco

Coco

Website 7-12 JR

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Meer weten...