Productie-detail

Lucas & Lola op reis door Frankrijk

Lucas & Lola op reis door Frankrijk

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Ga samen met Lucas en Lola op reis naar Frankrijk. Ontdek historische feitjes, doe spelletjes en leer van alles over de cultuur.

Mayke Morsink. Sjoerd Hoekstra. Elmar B.V.. €4,95. 978-90-389-2164-8. 77. 2012.

Beschrijving inhoud

Het boek is een informatief boek over Lucas en Lola. Zij gaan op vakantie naar Frankrijk en nemen je mee langs alle hoogtepunten van Frankrijk. Zo kun je met dit boekje van alles leren over Frankrijk. Lucas & Lola op reis door Frankrijk is perfect voor als je op vakantie naar Frankrijk gaat. Er staan namelijk spelletjes in voor tijdens de reis, maar er staat ook allerlei informatie in over Frankrijk. Er wordt verteld wat typisch Frans eten is (slakken en kikkerbillen!), er wordt verteld over de geschiedenis van Frankrijk (kende jij Napoleon al?) en er wordt verteld over de grootste steden in het land.

Leeftijdsadvies

Het boek bevat een aantal verschillende thema's zoals de Franse cultuur en de Franse geschiedenis. Hier komen ook een aantal moeilijke woorden voor, zoals 'monarchie', 'verbannen' en 'revolutie'. Gelukkig wordt er na het melden van zo een moeilijk woord ook meteen uitleg gegeven. Hierdoor leest het boek lekker makkelijk weg en leer je er ook nog is van. Zes- en zevenjarigen beginnen zich steeds meer te interesseren in andere landen en culturen, maar voor hen zal het boek te moeilijk zijn om zelfstandig te lezen. Ook de onderwerpen als geschiedenis en cultuur zal makkelijker begrepen worden door oudere kinderen. Kinderen rond een jaar of acht zijn meer geïnteresseerd in informatieve boeken en hun leesniveau zal dan ook ontwikkeld genoeg zijn om dit boek te kunnen lezen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 8 jaar

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Villa Willemina

Villa Willemina

Villa Willemina

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Het regent gehaktballen

Het regent gehaktballen

Het regent gehaktballen

Meer weten...

Website 8+ JR

Top Fit Kids

Top Fit Kids

Top Fit Kids

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren