Productie-detail

Luisterboek: Het leven van een Loser, een hondenleven

Luisterboek: Het leven van een Loser, een hondenleven

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Komt de geboren loser Bram Botermans de lange zomervakantie wel door?

Jeff Kinney. De Fontein. Luisterboek. 14,99 . 9789047615590. 2012.
1,5 uur luisterplezier .

Recensie

Het luisterboek 'Het leven van een loser, een hondenleven' gaat over Bram Botermans. Het is zomervakantie, iedereen is blij en gaat naar buiten. Van Bram hoeft dat allemaal niet. Het enige waar hij naar uitkijkt is de jaarlijkse vakantie aan de kust. Als blijkt dat deze vakantie dit jaar niet door gaat, weet Bram echt niet meer hoe hij de zomer door moet komen. Zijn moeder weet wel wat: een leesclub voor jongens. De leesclub is zo saai dat Bram al snel als enige lid overblijft. Om geld te verdienen start hij samen met zijn vriend Theo een tuiniersbedrijf, wat ook al snel uit de hand loopt. Het zwembad vindt hij niet echt geweldig en ook de vakantie samen met Theo en zijn ouders wordt niet wat Bram er vooraf van verwacht had. Als het er dan ook nog op lijkt dat zijn vader hem wil verkopen weet Bram het echt niet meer. Hoe komt hij deze zomer door?

Dit luisterboek is het vierde deel in de serie ‘Het leven van een loser.’ Het boek is in dagboekvorm. Elke dag schrijft Bram wat hij meemaakt. Af en toe verwijst hij naar het verleden. Zo schrijft hij bijvoorbeeld een stukje over een uit de hand gelopen logeerpartijtje met Theo. Voordat er een stukje voorgelezen wordt, wordt steeds de dag genoemd zodat de luisteraar weet dat er weer een dag voorbij is. Er worden moeilijke woorden gebruikt die niet uitgelegd worden. Voorbeelden hiervan zijn manager, traumatisch en referentie. Het verhaal bevat ook humor. Bijvoorbeeld als Bram's moeder een foto probeert te maken met haar mobieltje. Als ze eindelijk het goede knopje heeft gevonden, heeft ze de camera verkeerd om zodat ze een foto van zichzelf maakt. Een ander grappig moment ls wanneer de hond uit bed springt en daarbij Brams hoofd als springplank gebruikt. Ook de streken van Bram zorgen voor grappige situaties. Het verhaal bevat ook spannende momenten. Zo vertelt Bram over de horrorfilm die hij heeft gekeken tijdens een logeerpartijtje met Theo en denkt Bram later dat zijn vader hem gaat verkopen.

De verteller van het verhaal is Job Schuring. Hij gebruikt verschillende stemmen voor de verschillende karakters. Tijdens het verhaal zijn allerlei achtergrondgeluiden te horen. Als ze aan tafel zitten hoor je bijvoorbeeld het bestek op de borden. In het zwembad hoor je spelende kinderen en het spetteren van het water. Al deze geluiden zorgen ervoor dat je als luisteraar in het verhaal wordt getrokken en je goed kunt inleven. Het luisterboek bestaat uit 2 cd’s die samen ongeveer 1,5 uur duren.

Leeftijdsadvies

Het boek Het leven van een loser, een hondenleven is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd lezen graag over personen die minstens net zo oud zijn als zij. Ze kunnen zich identificeren met Bram en herkennen zijn problemen. De streken die Bram, vaak onbewust, uithaalt zullen kinderen van deze leeftijd erg aantrekkelijk vinden. Het taalgebruik, dat soms best lastig is, zal voor kinderen vanaf 10 jaar te begrijpen zijn.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Lucky Fred

Lucky Fred

Lucky Fred

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

The Avengers

The Avengers

The Avengers

Meer weten...