Productie-detail

Krrr? okodil!

Krrr? okodil!

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Krrrr?okodil gaat op pad langs de rivier. Daar komt hij de andere bewoners tegen. Maar die zijn niet zo blij met zijn komst!

Catherine Rayner. Catherine Rayner. C. de Vries-Brouwers. Prentenboek. 12,50. BE 9789059272194. 31. 2012.

Beschrijving inhoud

Het is heel rustig op de oevers van de rivier. Alle dieren genieten van de zon. Totdat de Krrrr…okodil eraan komt. Heel langzaam zwemt hij op de dieren af en dan komt hij plots tevoorschijn. Het gespetter van zijn grote lijf in de modder. Zijn grote bek vol tanden. Ze schrikken zich een hoedje! De krokodil gaat langs alle bewoners van de oever. Maar niemand is blij met de komst van de krokodil. Ze vragen allemaal of hij weg wil gaan. Dan hoort de Krrrr…okodil in de verte geluiden die hem bekend voorkomen. Wie zou dat zijn?

Het boek is van gemiddeld formaat en is rechthoekig van vorm. Over de hele kaft staat een afbeelding van de krokodil. De pagina’s zijn van papier. Op iedere pagina staat een grote prent waarop met verf en aquarel dieren, de rivier en de rest van de bewoners geschilderd zijn. De prenten zijn soms van heel dichtbij getekend, bijvoorbeeld de grote bek van de krokodil. Toch zijn de plaatjes niet eng, de krokodil kijkt altijd vriendelijk. Op de meeste prenten staat een kort tekstje. Door dit verhaal leren kinderen hoe dieren zich gedragen (kikkers kwaken, bijvoorbeeld). Het verhaal vertelt in chronologische volgorde de tocht van de Krrrr…okodil op de rivier.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is bij uitstek geschikt om voor te lezen. De grote plaatjes, het avontuurlijke verhaal en de korte tekstjes maken het een spannende ontdekkingstocht die kinderen samen met de krokodil kunnen beleven. Het boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar en zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen 2014.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Sprookjesboom de film

Sprookjesboom de film

Sprookjesboom de film

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

Boek 4+ JR

De schatkist van Quentin Blake

De schatkist van Quentin Blake

De schatkist van Quentin Blake

Meer weten...