Productie-detail

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Koen kampeert samen met zijn team op het veld van FC Top. Het is de dag voor het toernooi. Dan gebeuren er wel hele gekke dingen..

Fred Diks. Kluitman. Leesboek. ?7,50. 9789020648522. 62. 2009.

Beschrijving inhoud

Het is de dag voor het toernooi. Koen kampeert samen met zijn team op het veld van FC Top. 's Avonds is er een dropping. De kinderen worden met een vrachtwagen opgehaald en op een onbekende plek neergezet. Maar dan blijken de pijlen op de route omgedraaid te zijn. Als ze eindelijk terugzijn vallen ze na een kussengevecht in een diepe slaap. 's nachts moet Koen plassen. Maar dan ziet hij dat de rits van de tent open is. Hoe kan dat nou? Er blijken allemaal dingen verdwenen: de voetbaltas van Koen met daarin zijn schoenen en Sem mist zijn oranje armband. Er gebeuren wel erg veel gekke dingen...

Het boek heeft een kartonnen omslag met papieren pagina's. De hoofdstukken zijn maar een aantal pagina's lang (tussen de 4 en 9) en bevatten ook afbeeldingen. Deze zijn zwart/wit en zijn niet nodig om het verhaal beter te begrijpen. In het verhaal zit een opbouwende spanning. Er gebeuren allemaal rare dingen. Zoals spullen die verdwenen zijn of het veranderen van de route met de dropping. Maar wie heeft dit gedaan? Ook staan er leerzame boodschappen in het boek. Zo leren kinderen dat eerlijkheid het langst duurt en roept het personage Aukje tijdens de dropping: "Je mag nooit bij vreemde mensen in de auto stappen". Het boek is onderdeel van een serie.

Leeftijdsadvies

'Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooral kinderen die van voetbal houden worden door het verhaal aangesproken.. Het boek heeft acht hoofdstukken. De tekst is op een vlotte manier geschreven. Dit maakt het lezen voor zevenjarigen makkelijker. De tekst bevat geen moeilijke woorden maar wel veel gesprekken tussen de verschillende personages. Kinderen van zeven kunnen de personages uit elkaar houden en begrijpen de dialogen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Charlotte's Web

Charlotte's Web

Charlotte's Web

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kick Buttowski

Kick Buttowski

Kick Buttowski

Meer weten...