Productie-detail

Knuf is vies

Knuf is vies

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Knuf valt in het zand en wordt helemaal vies, nu moet hij in bad.

Margreeth Bezemer. Marjolein Hund. Mercis. Prentenboek. ?7,50. 9789056477141. 20. 2011.

Beschrijving inhoud

Pip maakt taartjes van zand en water in de zandbak en haar knuffel Knuf kijkt toe vanuit de emmer. Maar dan komt Stip de hond er aan en doet wild, nu is Knuf vies geworden! Mama vindt dat geen probleem en stopt Pip en Knuf gewoon in een buitenbadje met veel schuim. Wanneer ze allebei weer schoon zijn, gaan Pip en mama aardbeien eten, nu wordt Knuf weer vies!

Het vierkanten prentenboek bevat weinig tekst en de zinnen zijn kort. De prenten, die 2 bladzijdes beslaan waardoor er een panoramisch beeld ontstaat, maken het verhaal. De tekst ondersteunt hierin echt het verhaal. De prenten zijn met zwarte lijnen getekend en ingekleurd met verschillende technieken.

Leeftijdsadvies

"Knuf is vies" is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 2-jarigen houden van boeken waarin vraag wordt beantwoord die een kind zichzelf ook kan stellen, wat gebeurt er met een vieze knuffel? Doordat Knuf twee keer vies wordt wordt het bijna een repeteerverhaal, dit vinden ze fijn. Er wordt duidelijk een relatie gelegd tussen tekst en beeld, dit snapt een 2-jarige. De plaats is herkenbaar en vertrouwd (zandbak/tuin) en het speelt zich in het hier en nu. Ook meerdere afbeeldingen in 1 illustratie is voor hen begrijpen. De handelingen kunnen ze benoemen (Knuf valt, schuim op neus, schuim afspoelen). Doordat ze het begin en einde kunnen herkennen zullen ze zich trots voelen. Het boek heeft tevens een opvoedkundig aspect, sommige kidneren hebben er moeite mee dat hun knuffel wordt gewassen. Door het lezen van dit boek zie je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is.

Bijzonderheden

Van Knuf is vies is ook een digitaal prentenboek gemaakt, deze is beschikbaar op Wepboek.nl. Hier wordt het verhaaltje na 1 keer gezien te hebben nog een keer vertoond maar dan met vragen tussendoor en herhaling van gebeurtenissen. Dit stimuleert de taalontwikkeling. Zoek het prentenboek in de videocollectie op de website.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Kikker en Rat

Kikker en Rat

Kikker en Rat

Meer weten...

Boek 2+ JR

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Meer weten...

App 2+ JR

YouToons TV - Cartoons for kids

YouToons TV - Cartoons for kids

YouToons TV - Cartoons for kids

Meer weten...