Productie-detail

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Dit verhalenboek laat je de bijzondere kijk van kinderen op de wereld ervaren.

Tom van Rossum. Elisa de Groot. Uitgeverij Eigenzinnig. Verhalenboek. ?12,50. 9789491777110. 76. 2014.

Kenmerken

  • Verhalenboek
  • Alledaagse onderwerpen
  • Divers
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Het verhalenboek Kleine wijsneusjes bevat twintig (voorlees-)verhalen die geschreven zijn voor kinderen en hun ouders. De verhalen gaan over uiteenlopende situaties waar een doorsnee gezin in het dagelijks leven mee te maken kan krijgen. Zo weet Lonneke op een creatieve manier haar vader letterlijk om de tuin (in dit geval het bos) te leiden, ervaart Yvonne hoe frustrerend retorische vragen kunnen zijn en leren de kinderen uit groep 5 zowel meneer de Groot als hun eigen leerkracht een belangrijke levensles.

De verhalen in dit boek brengen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals boosheid, verdriet, pesten, dromen, verlangens, natuur en ruzies. Hierdoor kunnen de verhalen behalve op een willekeurige dag, ook bewust bij een bijzondere gelegenheid worden aangeboden, bijvoorbeeld om kinderen te helpen bij een verwerkingsproces. De mooie kindertekeningen zijn door een jonge illustrator getekend en geven de verhalen een diepere dimensie en vullen de tekst aan. De verhalen zullen je door de wijsheid en eigenzinnigheid van kinderen verrassen en je blik op de wereld voor altijd veranderen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhalenboek Kleine wijsneusjes aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich heel goed kunnen identificeren met de jonge hoofdpersonen. Ondanks dat bereikt dit boek een veel groter publiek, door de grote diversiteit aan verhalen en de bijzondere invalshoek die het boek geeft op het gedrag van kinderen. Het lezen van de verhalen zal voor zowel kinderen, als ouders en andere belangstellenden een feest van herkenning zijn.

 

Deze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Easy Stop Motion Studio

Easy Stop Motion Studio

Easy Stop Motion Studio

Meer weten...

Boek 6+ JR

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Space Jam

Space Jam

Space Jam

Meer weten...