Productie-detail

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Kleine Raaf mag niet meespelen met de andere raven tot hij naar de maan en terug heeft gevlogen. Hij oefent en oefent, tot hij kan vliegen als de beste.

Marcus Pfister. De Vier Windstreken. Prentenboek. ?14,95. 9789051161571. 32. 2010.

Beschrijving inhoud

Als kleine Raaf uit zijn ei komt, vinden de andere raven hem maar een scharminkel. Hij is klein en heeft weinig veren. Als Kleine Raaf groter wordt, vraagt hij of hij mee mag spelen. Maar de raven lachen hem uit en wijzen hem op het feit dat hij nog niet eens kan vliegen. En dus gaat Kleine Raaf oefenen en oefenen. Hij krijgt steeds meer veren en oefent zoveel, dat hij leert vliegen als de beste. Toch is het te ver om helemaal naar de maan te vliegen. Maar dat maakt de andere raven niet uit. Kleine Raaf heeft zichzelf al genoeg bewezen.

Het boek (groot, rechthoekig formaat) heeft een geplastificeerde voorkant met papieren pagina’s. Op de voorkant staan drie grote raven afgebeeld, die neerkijken op Kleine Raaf met zijn zilveren vleugels. Kleine Raaf richt zich met zijn zilveren, gespreide vleugels richting de lezer. In het boek wordt er gebruik gemaakt van schilderkunst. Tussenkleuren vloeien in elkaar over en meerdere perspectieven komen aan bod. Ook wordt er gebruik gemaakt van technieken als in- en uitzoomen. Emoties komen tot uiting in de lichaamshouding en gezichtsuitdrukkingen van de personages, in combinatie met de tekst.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze kinderen kunnen meer tekst verwerken binnen een prentenboek. Er is een duidelijke relatie tussen tekst en illustratie te zien, waarbij de tekst een ietwat grotere rol speelt. Bovendien heeft dit boek een licht filosofische aard. Kleine Raaf gaat niet bij de pakken neerzitten als hij niet mag meedoen. Hij oefent iedere dag met vliegen (ook al is hij eerst bang) en wordt steeds beter. Doorzettingsvermogen is dan ook een belangrijk thema in dit boek. Kleine Raaf maakt een psychologische (geloven in jezelf) en lichamelijke (zijn vleugels worden steeds voller) groei door naarmate het verhaal vordert. Kinderen kunnen van dit verhaal leren dat je door hard werken en doorzetten echt iets kunt veranderen en bereiken in je leven.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Het lelijke eendje en ik

Het lelijke eendje en ik

Het lelijke eendje en ik

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

AAP POOT PIES

AAP POOT PIES

AAP POOT PIES

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Martin Morning

Martin Morning

Martin Morning

Meer weten...