Productie-detail

Kleine Leon bij de dokter

Kleine Leon bij de dokter

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Kleine Leon heeft een afspraak bij de dokter. De dokter kijkt in Leons oren, luistert naar zijn hart en geeft hem zelfs een klein prikje.

Linne Bie. Clavis Peuter. Prentenboek. ?8,95. 907960111X. 24. 2012.

Beschrijving inhoud

"Kleine Leon bij de dokter" vertelt op een herkenbare manier wat er gebeurt als je naar de dokter gaat. Er wordt even in je oren gekeken met een lichtje, naar je hart geluisterd met een stethoscoop en soms krijg je zelfs een klein prikje. Gelukkig doet dat maar heel even pijn. Leon vind het eigenlijk best wel leuk bij de dokter en krijgt zelfs een mooie, rode ballon als hij klaar is.

Het vierkante boek van normaal formaat heeft een stevig, kartonnen omslag met papieren pagina’s. Op de voorkant is Leon te zien, die door de dokter wordt onderzocht met een stethoscoop. Iedere prent in het boek is over twee pagina’s verdeeld. Binnen deze prent is een deel van het verhaal opgenomen. Het verhaal vertelt de activiteiten van de dokter. Ook wordt verteld hoe Leon deze handelingen ervaart (de stethoscoop “voelt een beetje koud”). De prenten vormen een belangrijke aanvulling op de tekst. Er wordt gebruik gemaakt van tekenkunst met primaire en secundaire kleuren op een witte achtergrond. De emoties van Leon zijn goed te zien. Zo is duidelijk zichtbaar dat hij het prikje niet echt ziet zitten.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen die ruim een jaar oud zijn. Voor hen is de leefwereld (een bezoek aan de dokter) van kleine Leon erg herkenbaar. Hierdoor zullen zij begrijpen wat er op de afbeeldingen en in het verhaal gebeurt. Kinderen van een jaar vinden het prettig om korte verhaaltjes te horen. Ook is het best spannend voor hen wat de dokter allemaal gaat doen. Beetje bij beetje komen zij erachter hoe een controle bij de dokter verloopt. Telkens is goed te zien en lezen hoe Leon het ervaart. Hij is zelf ook verrast door alles wat hij ziet, kijkt op tegen het prikje en besluit als het bezoek ten einde is dat het toch best wel leuk was bij de dokter. Dit boek kan fijn en hulpvaardig zijn voor kinderen die het spannend vinden om naar de dokter te gaan.

Bijzonderheden

"Kleine Leon bij de dokter" is een boekje uit een complete serie.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 1-3 JR

Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Muis - Kleuren en tellen

Muis - Kleuren en tellen

Muis - Kleuren en tellen

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Pitch & Potch the Sound Machine

Pitch & Potch the Sound Machine

Pitch & Potch the Sound Machine

Meer weten...