Productie-detail

Kleine ezel gaat in bad

Kleine ezel gaat in bad

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Het is weer baddertijd? Geniet jij ook elke keer weer van het bad?

Rindert Kromhout. Annemarie van Haeringen. Leopold B.V.. Prentenboek. ?8,99. 9789025865863. 24. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Badderen, dagelijkse rituelen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Kleine ezel gaat in bad vertelt het verhaal over een ezeltje. Het ezeltje is heerlijk aan het spelen wanneer zijn moeder roept dat het tijd is voor het bad. Eerst probeert hij te ontkomen, maar later doet hij precies wat zijn moeder zegt. Met zijn speelgoed geniet hij op speelsewijze duidelijk van het badmomentje.

Dit prentenboek heeft een vierkante vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat zich afspeelt in het hier en nu. Het is een beschrijving van het dagelijkse ritueel met een illustratie ter verduidelijking. De tekst bevat geen moeilijke woorden en is goed te behappen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is een opbouwend verhaal. Er is een bepaalde gebeurtenis, het badderen, die wordt beschreven en later ook afgerond. Dit afronden gebeurt voor kinderen op een bekende manier. Na het badderen is het namelijk bedtijd. Verder is er sprake van een verteller die een groot deel van het verhaal vertelt. De soepel lopende tekst laat zich echter moeiteloos voorlezen en neemt maar een klein deel van het boek in beslag. Het overgrote deel wordt opgevuld met gedetailleerde illustraties. Op de ene bladzijde is het tekstgedeelte te vinden en op de bladzijde daarnaast de illustratie. De illustratie verduidelijkt het verhaal. De illustraties zijn mooi met kleur afgewerkt. Elke illustratie heeft een eigen achtergrondkleur en maakt het boek extra aantrekkelijk voor de kinderen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek Kleine ezel gaat in bad aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 2 à 3 jaar. Kinderen in deze leeftijd zullen zichzelf herkennen in de bezigheden van kleine ezel. Het (bijna) dagelijkse badritueel is voor veel kinderen herkenbaar. Ook het spelen met speelgoed in bad. Verder bevat het prentenboek weinig tekst en duidelijke illustraties. Die illustraties verklaren de tekst, het verhaal waar het overgaat. Hierdoor kunnen de kinderen zich goed inleven.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

de tuin van nijntje

de tuin van nijntje

de tuin van nijntje

Meer weten...

App 2+ JR

Slaap Lekker Circus

Slaap Lekker Circus

Slaap Lekker Circus

Meer weten...

Boek 2+ JR

Barbapapa Funboek

Barbapapa Funboek

Barbapapa Funboek

Meer weten...