Productie-detail

Kinderfeestjes!

Kinderfeestjes!

Boek VANAF 7 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 waarderingen

Lees allerlei korte verhaaltjes over vrolijke kinderfeestjes!

Hans van der Voort. Fiep Westendorp. Rubinstein. Voorleesboek, prentenboek. ?7,95. 9789047617150. 2014.

Kenmerken

 • Voorleesboek, prentenboek
 • Feestdagen: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw
 • Feestjes
 • Verschillende korte verhaaltjes
 • Rijm
 • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Kinderfeestjes! is een boekje met allerlei korte verhaaltjes over verschillende feestjes voor kinderen. De verhaaltjes sluiten aan op onze bekende feestdagen als Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Daarnaast bevat het boek ook verhaaltjes over andere thema’s zoals een boekenfeest, verkleedfeest, knutselfeest en een goochelfeest.

Kinderfeestjes! is een boekje uit de Gouden boekjes-reeks. Deze reeks is te herkennen aan de gouden rand. Het is een dun vierkant boekje met een kartonnen omslag en papieren bladzijden. Kinderfeestjes bestaat uit allerlei korte verhaaltjes van één bladzijde. De verhaaltjes zijn geschreven door Hans van der Voort. Er horen steeds twee pagina’s bij elkaar; op de ene pagina staat het verhaaltje en op de andere pagina is een illustratie te zien. Deze illustraties zijn gemaakt door Fiep Westendorp. Ze bevatten vrolijke kleuren en ook humor. Zo staat Job bijvoorbeeld op een kruk, met daarop een pot en daarop een pan om de piek op de kerstboom te kunnen zetten, die daarbij ook nog eens om dreigt te vallen. De pagina’s waar de verhaaltjes op staan hebben elk een andere vrolijke kleur. Het boekje is op rijm geschreven en af en toe worden er voor jonge kinderen best moeilijke woorden gebruikt, zoals eigenwijs, gammel, zorgvuldig en uurwerk. Elk verhaaltje heeft zijn eigen hoofdpersoon. Deze hoofdpersonen zijn allemaal kinderen.

Leeftijdsadvies

Kinderfeestjes! is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De verschillende feestdagen die in het boek naar voren komen zijn voor kinderen van deze leeftijd heel herkenbaar. Zij weten wat er met feesten als Sint Maarten en Kerstmis gevierd wordt. Ook thema’s voor kinderfeestjes als knutselen, goochelen en boeken zijn aantrekkelijk voor kinderen van deze leeftijd. Kinderen van 7 jaar vinden het leuk om verhaaltjes op rijm te lezen. De moeilijkere woorden en op elke bladzijde een andere hoofdpersoon zorgen ervoor dat het boek minder geschikt is voor jongere kinderen.

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Mega Jump

Mega Jump

Mega Jump

Meer weten...

App 7+ JR

Flappy Bird

Flappy Bird

Flappy Bird

Meer weten...

App 7+ JR

Tinkerblocks

Tinkerblocks

Tinkerblocks

Meer weten...