Productie-detail

Kikker viert feest

Kikker viert feest

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De lente komt eraan en Kikker geeft een feest voor al zijn vrienden!

Max Velthuijs. Max Velthuijs. Leopold. Prentenboek. ?7,95. 9789025856267. 14. 2010.

Beschrijving inhoud

De lente komt eraan en Kikker geeft een feest voor al zijn vrienden! Kikker heeft de hele winter binnen gezeten bij de kachel. Op een dag voelt hij dat de lente er aan komt. Kikker besluit een feest te geven. Een voor een nodigt hij zijn vrienden uit (Eend, Rat, Haas, Varkentje en Beertje). Varkentje bakt een taart en Rat en Haas helpen met versieren. Het wordt een prachtig feest.

Kikker viert feest is een vierkant kartonnen boekje met ronde hoeken, wat een kind ook zelf gemakkelijk kan vasthouden. De afbeeldingen in het boek beslaan steeds twee pagina’s, waardoor een breed beeld ontstaat. De afbeeldingen hebben geen kader, wat de indruk versterkt dat de prenten buiten het boek verder door gaan. Bij iedere afbeelding staat een korte eenvoudige tekst.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Zij zijn in staat om de eenvoudige verhaallijn goed te begrijpen. Zo is Kikker een personage dat geen verdere ontwikkeling doormaakt, waardoor tweejarigen hem goed kunnen volgen. Ook kunnen kinderen van twee het aantal vrienden van Kikker (vijf in totaal) goed overzien. Verder is de opbouw van het verhaal voor tweejarigen helder. Kikker nodigt steeds een ander vriendje uit, wat resulteert in een gezamenlijk feest. De illustraties – met hun eenvoudige lijnen en vrolijke kleuren – drukken het verhaal in beelden uit.

Het boek heeft echter ook een diepere laag die tweejarigen er niet altijd in zullen herkennen. Kinderen van een jaar of drie zullen hier meer oog voor hebben. Zij zijn immers beter in staat om emoties in een verhaal te duiden, zoals het verlangen naar de lente, het vieren van een nieuw seizoen en de betekenis van vriendschap. Emoties die ook op de illustraties terug te zien zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

nijntje aan zee

nijntje aan zee

nijntje aan zee

Meer weten...

Boek 2+ JR

Er komt een baby bij

Er komt een baby bij

Er komt een baby bij

Meer weten...

Boek 2+ JR

Zullen we spelen, Bout?

Zullen we spelen, Bout?

Zullen we spelen, Bout?

Meer weten...