Productie-detail

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een verzamelbundel met allerlei verhalen met als thema Kerst. Voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met kinderen in de leeftijd vanaf 10 jaar.

Diverse auteurs. Diverse illustratoren. Ploegsma. Voorleesbundel. ?19,95. 9789021672366. 256. 2013.

Beschrijving inhoud

'Kerstverhalen' is een voorleesbundel met verhalen die geschikt zijn voor rond de kerstperiode. De verhalen zijn geschreven door verschillende (bekende) schrijvers zoals: Hans Christian Andersen, Annie M.G. Schmidt en Carry Slee. Er zijn verhalen te vinden voor kinderen vanaf 4 jaar, tot en met kinderen in de leeftijd vanaf 10 jaar.

Dit boek heeft een stevige kartonnen omslag met papieren pagina's. Het is een dik boek waarin 38 verschillende verhalen staan. In de inhoudsopgave zijn al deze verhalen terug te vinden gerangschikt op leeftijd. Er zijn vier leeftijdsgroepen: vanaf 4, 6, 8 en 10 jaar. In de inhoudsopgave moet gekeken worden waar in het boek het verhaal te vinden is. Deze staan namelijk niet op deze volgorde in het boek. Het eerste verhaal is het traditionele kerstverhaal, waarin wordt verteld over de engel, herders en drie koningen. Zo zijn er meerdere verhalen met een christelijke inhoud/achtergrond. Maar er staan ook verhalen in over bijvoorbeeld Jip & Janneke die een klein kerstboompje willen hebben. De diversiteit aan verhalen maakt het boek uniek. De tekst wordt ondersteund of aangevuld door illustraties, die ook door verschillende mensen getekend zijn. In het verhaal 'Het kerstdiner' maakt Boris zijn eigen eten. De recepten hiervan staan ook in het boek. Deze zijn voor kinderen (met hulp van een volwassene) leuk om te maken. Zo maken zij hun eigen kerstdiner.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor oudere kinderen is het een leuk boek om zelf te lezen. Doordat er zoveel verhalen zijn, is ook de moeilijkheid van de tekst erg afwisselend. Er komen een aantal ingewikkelde woorden of namen voor in de tekst zoals 'pels', 'triomfantelijk' en 'Warjuscha', maar deze zijn niet nodig om het verhaal te begrijpen. Het is leuk om dit boek te gebruiken als voorleesboek, waardoor eventuele moeilijke woorden uitgelegd kunnen worden. Kinderen leren in dit boek ook hoe er in andere landen Kerst wordt gevierd. Bijvoorbeeld in het verhaal 'Pippi's kerstboomplunderfeest', waarin kort wordt beschreven hoe ze in Zweden Kerstmis vieren.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Tim en de boot naar Timboektoe

Tim en de boot naar Timboektoe

Tim en de boot naar Timboektoe

Meer weten...

Boek 4+ JR

Loet de Beer 2

Loet de Beer 2

Loet de Beer 2

Meer weten...

App 4+ JR

Dr. Panda Snoepfabriek

Dr. Panda Snoepfabriek

Dr. Panda Snoepfabriek

Meer weten...