Productie-detail

Kat en Vis

Kat en Vis

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een verhaal met humor over een gezellig stel. Het boek wint de Sardes Leespluim voor de maand mei.

Alain Clark. Loes Riphagen. Moon. Lees- en prentenboek. €14,99. 9789048839865 . 48. 2018.

Kenmerken

  • Lees- en prentenboek
  • Kat, vis
  • Humor

Beschrijving inhoud

De titel is al meteen grappig: ‘Kat en Vis’, geen kat en muis? Opletten geblazen dus. Kat en Vis wonen in hetzelfde huis en gelukkig lust Kat geen vis. Ze komen elkaar voortdurend tegen, voeren gesprekken, spelen spelletjes, fantaseren er op los en houden elkaar met grapjes voor de gek.

Kat snurkt, maar Vis snurkt bubbeltjes. Kat vindt het gezellig als het regent; Vis zou dat gekletter tegen de ramen ook wel mee willen maken, maar hij zit nooit droog. Vis vraagt aan Kat of het licht aan mag. Hij droomde van een haai die hem achterna zit. ‘Maar Vis’, vraagt Kat, ‘kan die haai je met het licht aan niet veel makkelijker vinden?’ Het licht moet gauw weer uit van Vis. Vis kan goochelen, maar Kat heeft niets zien gebeuren. ‘Klopt ‘, zegt Vis. Hij heeft de truc al gedaan, maar Kat kon dat niet zien, omdat hij zijn ogen dicht had.

Er komen nog tal van andere zaken uit het dagelijks leven langs: Kat en Vis zouden wel met het vliegtuig willen, dan wordt Vis een vliegende vis! Angst voor monsters en het donker. Vis maakt Kat wakker omdat hij bang is dat er een monster onder de tafel ligt. Vis moet zich geen zorgen maken, zegt Kat, want hij ligt onder de tafel. ‘Zie je nou wel,’ roept Vis, ‘ik wist wel dat ik gelijk had!’

Kat en Vis hebben het leuk samen, het is een gezellig stel. Het verhaaltje waarmee het boek eindigt geeft voedsel aan tal van speculaties. Vis heeft jeuk en wil dat Kat haar krabt en vervolgens zien we een lege kom en een plasje water op de vloer… Alain Clark vertelde de verhalen ’s avonds aan zijn zoon en bundelde ze in dit boek. De tekeningen van Loes Riphagen vullen de verhalen mooi aan. Zij weet de humor die in de verhalen zit raak te vertalen met haar collagestijl tegen sterke achtergrondkleuren.

Leeftijdsadvies

Kat en Vis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je het boek inzet op de groep? Lees dan de Media van de Week van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Kabouter Plop - Sneeuwballen

Kabouter Plop - Sneeuwballen

Kabouter Plop - Sneeuwballen

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Meer weten...

Boek 4+ JR

Ties en Trijntje in december

Ties en Trijntje in december

Ties en Trijntje in december

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren