Productie-detail

Karel viert Sinterklaas

Karel viert Sinterklaas

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Beleef het Sinterklaasfeest samen met Karel!

Liesbet Slegers. Liesbet Slegers. Clavis. Prentenboek. ?12,95. 9789044816204. 32. 2011.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Sinterklaas, Zwarte Piet
  • De wereld rondom het kind
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Karel viert Sinterklaas, geschreven door Liesbet Slegers, is geschreven voor peuters vanaf 2 jaar. Het is een eenvoudig sinterklaasverhaal waarin Karel en Sinterklaas centraal staan. Clavis uitgeverij werkt met verschillende thema’s, het thema bij dit verhaal is ‘de wereld rondom het kind’.

In het begin van het boek worden Sinterklaas en Zwarte Piet voorgesteld. Sinterklaas heeft een lange witte baard, draagt een rode mantel en op zijn hoofd een rode hoed met een kuis erop, de mijter. Zwarte Piet heeft gekke kleren aan, een kleurig pak met een riem en een kraag, met op zijn hoofd een muts met een grote veer. Hij heeft een donkere huidskleur en zwarte krullen. Ook wordt bladzijde voor bladzijde verteld waar Sinterklaas en al zijn pieten vandaan komen, hoe ze komen en wat ze nu eigenlijk komen doen. Op school zingt Karel sinterklaasliedjes en knutselt hij een mijter. Met papa gaat Karel naar de winkel en ontmoet hij Sinterklaas. Thuis maakt Karel samen met zijn moeder een grote tekening die hij ’s avonds in zijn schoen mag stoppen, samen met wat lekkers voor het paard. Wanneer het bedtijd is gaat Karel lekker slapen en wanneer hij ’s ochtends wakker wordt….

Leeftijdsadvies

Het prentenboek Karel viert sinterklaas is speciaal geschreven voor peuters vanaf 2 jaar. Het is een simpel verhaal waarin de kinderen kennis maken met het sinterklaasfeest. De tekst wordt ondersteund door de tekeningen op de pagina ernaast. Het verhaal zal herkenbaar worden als de kinderen Sinterklaas hebben ontmoet, als ze op school liedjes zingen of thuis hun schoentje mogen zetten.

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Game 2+ JR

Doen alsof

Doen alsof

Doen alsof

Meer weten...

Boek 2+ JR

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

Meer weten...

App 2-6 JR

nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

Meer weten...