Productie-detail

Kaatje viert carnaval

Kaatje viert carnaval

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Kaatje viert samen met haar klas carnaval.

Liesbet Slegers. Clavis. Prentenboek. ?12,95. 9789044814231. 26. 2011.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Carnaval, school 
  • Korte zinnen 
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Het is weer carnaval! Daarom versiert Kaatje haar klas en maken ze mooie maskers terwijl ze naar carnavalsliedjes luisteren. De volgende dag mag ze verkleed naar school komen, wordt ze geschminkt en houdt ze met haar klas een carnavalsoptocht.

Kaatje viert carnaval is een prentenboek gemaakt van stevig fotopapier. De linker pagina’s vertellen het verhaal. De rechter pagina’s, waarop Kaatje altijd te zien is, beelden het vertelde uit door middel van gekleurde en gedetailleerde illustraties. Het verhaal is eenvoudig geschreven en bestaat uit korte zinnen en makkelijke woorden. Ook wordt uitgebreid ingegaan op wat carnaval inhoudt, alle bekende elementen zoals verkleden, muziek en optocht komen aan bod.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij zullen zich herkennen in de thema’s die aan de orde komen, zoals school en je met de klas voorbereiden op een feest. Voor lezers die bekend zijn met het feest (bijvoorbeeld omdat er net als bij Kaatje op school aandacht aan besteed wordt of omdat het in hun woonplaats gevierd wordt) zorgt het feest zelf ook voor herkenning. Zij zullen zich goed in Kaatje kunnen verplaatsen en de spanning rondom carnaval en het verkleed naar school gaan herkennen.

Mening recensent

Wat mij vooral opviel aan Kaatje viert carnaval zijn de vrolijk gekleurde illustraties. Daarnaast wordt het thema carnaval uitgebreid toegelicht waardoor jonge kinderen leren wat het feest is en wat er tijdens carnaval gebeurt. Hierdoor denk ik dat het boek vooral leuk is voor kinderen die in een regio wonen waar carnaval wordt gevierd, of die op school carnaval vieren. Dit omdat het verhaal voor hen herkenbaarder zal zijn dan voor kinderen die niets rondom het feest doen.

 

ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-7 JR

De fijnste plek van de wereld

De fijnste plek van de wereld

De fijnste plek van de wereld

Meer weten...

App 4+ JR

De magische beesten

De magische beesten

De magische beesten

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...