Productie-detail

Joepie Joepie

Joepie Joepie

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

De zevensprong, Jan huigen in de ton of zakdoekje leggen, dit boek bevat urenlang entertainment. Zing, dans en speel je mee?

Marijke ten Cate. Lemniscaat. Prentenboek. ?14,95. 9789047705611. 2013.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Liedjes zingen, dansen, spelen
  • Kartoneditie met cd
  • Kleurrijke illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek Joepie Joepie bevat allerlei liedjes en spelletjes voor de kleinsten. Echte bekende oer-Hollandse liedjes en spelletjes zoals De zevensprong, Schipper mag ik over varen? of Ik stond laatst voor een poppenkraam. Speelplezier voor jong en oud!

Dit prentenboek heeft een rechthoekige vorm, omslag en bladzijdes van stevig karton. Het is een boek dat verschillende liedjes en spelletjes bevat. Het is geen verhalend boek, want het zijn steeds nieuwe, losse liedjes en spelletjes. Daarnaast is er ook een cd aanwezig waarop de liedjes zijn te beluisteren. Op beide bladzijdes wordt een illustratie over het liedje en spelletje afgebeeld. Deze verduidelijkt de tekst. De illustraties zijn mooi met kleur afgewerkt, bevatten veel details waardoor het aantrekkelijk is om te bekijken. De tekst van de liedjes en spelletjes bevat enkele moeilijke woorden, maar dit zullen de kinderen spelenderwijs verwerven.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit dit boek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 1 à 2 jaar. Kinderen in deze leeftijd ontwikkelen zich spelenderwijs. Zij zullen verschillende vaardigheden verwerven tijdens het spelen van de spelletjes, zoals tellen, bewegingen en inleven in situaties. Gezien de populariteit van deze spelletjes en liedjes zullen oudere kinderen en volwassen er ook veel plezier aan beleven!

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 1+ JR

Piep! Allemaal dieren

Piep! Allemaal dieren

Piep! Allemaal dieren

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Een fantastische wereld

Een fantastische wereld

Een fantastische wereld

Meer weten...

Boek 1+ JR

Kikker is jarig

Kikker is jarig

Kikker is jarig

Meer weten...