Productie-detail

Jip en Janneke

Jip en Janneke

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Jip en Janneke beleven samen met hond Takkie de leukste avonturen.

Annie M.G. Schmidt. Fiep Westendorp. Querido Kinderboeken. Voorleesboek. 9789045102252. 353. 2005.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Avonturen
  • Vriendschap
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Het bekende duo Jip en Janneke zijn twee buurkinderen die bijna iedere dag met elkaar spelen, want ze zijn ook nog eens de aller-allerbeste vriendjes. In en om huis beleven ze veel avonturen. Schooltje spelen, in een grote regenplas stampen en ze doen een wedstrijdje wie de meeste pannenkoeken kan eten. Ze vinden een hondje dat geen baas heeft en mogen het houden. Een naam weten ze meteen: Takkie! In dit boek van Annie M.G. Schmidt kun je samen met Jip en Janneke een heleboel avonturen beleven.

Het rechthoekige boek heeft een kartonnen omslag en papieren pagina's. Een verhaaltje bestaat uit ongeveer 5 pagina's. Per verhaal zijn ongeveer twee illustraties, gemaakt door Fiep Westendorp. De illustraties zijn afwisselend van beeldvullende illustraties tot kleine illustraties. Er wordt gebruik gemaakt van primaire en secundaire kleuren, die in elkaar overvloeien. De verhaaltjes spelen zich voornamelijk thuis af bij Jip of Janneke. De vriendschap van Jip en Janneke is in het boek belangrijk, Jip en Janneke beleven alles samen.

Leeftijdsavdvies

Jip en Janneke is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen van deze leeftijd beseffen dat tekst en beeld één verhaal vormen. Het boek wordt ook veel gebruikt als voorleesboek voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar, mede door de vele leuke zwartwit- en enkele paginagrote tekeningen in pastelkleuren. Achterin zijn een register naar onderwerp en een inhoudsopgave opgenomen. Het onderwerpenregister is niet volledig, maar bevat wel onderwerpen die de belangstelling van leerlingen vanaf 3 jaar hebben, zoals feestdagen, dieren en spelen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Brandweerman Sam

Brandweerman Sam

Brandweerman Sam

Meer weten...

App 3+ JR

Woezel & Pip - In de Tovertuin

Woezel & Pip - In de Tovertuin

Woezel & Pip - In de Tovertuin

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

De nieuwe avonturen van Winnie de Poeh

De nieuwe avonturen van Winnie de Poeh

De nieuwe avonturen van Winnie de Poeh

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren