Productie-detail

Jip en Janneke: Sinterklaas komt!

Jip en Janneke: Sinterklaas komt!

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Sinterklaas komt, maar Jip en Janneke kunnen niet langer wachten en zetten veel te vroeg hun schoen.

Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp. Querido. Voorleesboek. €7,50. 9789045114132. 31. 2012.

Beschrijving inhoud

Het voorleesboek 'Jip en Janneke: Sinterklaas komt!' bevat tien verhalen over Jip en Janneke, en de spannende tijd rondom Sinterklaas. Jip en Janneke kunnen niet langer wachten en zetten hun schoen te vroeg bij de open haard en ze maken ruzie over welk liedje ze kunnen zingen. Wilt het paard van Sinterklaas naast een wortel ook water? En waarom zien Jip en Janneke Sinterklaas al op straat, terwijl het nog geen 5 december is?

Het kleine rechthoekige boekje heeft een kartonnen omslag en papieren pagina's. Een verhaal bestaat uit 2 á 3 pagina's. Per verhaal zijn er ongeveer twee illustraties. De illustraties zijn afwisselend van beeldvullende illustraties tot kleine illustraties. Er wordt gebruik gemaakt van primaire en secundaire kleuren, die in elkaar overvloeien.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek 'Jip en Janneke: Sinterklaas komt!' aan bij kinderen vanaf 3 á 4 jaar. De 10 verhaaltjes spelen zich voornamelijk thuis af bij Jip of Janneke. Kinderen van deze leeftijd beseffen dat tekst en beeld één verhaal vormen. Het verhaal is goed te volgen, omdat het volgens een chronologische volgorde verloopt en het 10 korte verhaaltjes zijn. In deze 10 verhaaltjes komt hetzelfde onderwerp naar voren: Sinterklaas. Daarnaast komen bepaalde onderwerpen terug, bijvoorbeeld dat Jip een vrachtauto wilt en Janneke een fornuisje van Sinterklaas. Voor kinderen van deze leeftijd is herhaling fijn. Sinterklaas is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis en in het boek komt dit goed naar voren. Je ziet bijvoorbeeld dat Jip het toch heel spannend vindt als hij Sinterklaas in het echt ziet, en wordt helemaal verlegen. De vriendschap van Jip en Janneke is in het boek belangrijk, Jip en Janneke beleven alles samen. Dit thema spreekt kinderen van deze leeftijd aan.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Meer van Jip en Janneke

Game 4+ JR

Spelen met Jip en Janneke

Spelen met Jip en Janneke

Spelen met Jip en Janneke

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Olivia

Olivia

Olivia

Meer weten...

App 4+ JR

Fancy Nancy Dress Up

Fancy Nancy Dress Up

Fancy Nancy Dress Up

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Rekenen met Moffel en Piertje

Rekenen met Moffel en Piertje

Rekenen met Moffel en Piertje

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren