Productie-detail

Je bent super... Jan!

Je bent super... Jan!

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

De ouders van Super Jan zijn plotseling verdwenen. Daarom moet hij naar een kostschool. Hier gebeuren de gekste dingen.

Harmen van Straaten. Harmen van Straaten. Kluitman. Kinderboekenweekgeschenk. Tijdens de kinderboekenweek gratis bij besteding van ?10,- aan kinder- of jeugdboeken. 9789059652101. 95. 2013.

Beschrijving inhoud

Jan lijkt op het eerste gezicht een normale jongen, maar niets is minder waar. Hij blijkt superkrachten te hebben. Wanneer zijn ouders plotseling verdwenen zijn wordt hij door Het Ministerie van Alleenstaande en In De Steek Gelaten Kinderen naar een kostschool gestuurd. Zijn vrienden in de kostschool: Neus, Bolle en Spriet zijn doodsbang voor pestkop Sebus Archibald. Dan duikt er plots een geest op. Het is tijd voor Jan om zijn superkrachten te gebruiken, maar heeft hij die nog wel?

Het boek 'Je bent super... Jan!' vertelt twee verhalen. De een gaat over Jan die naar de kostschool wordt gestuurd en de ander is een verslag van de vermiste ouders en buren van Jan. Zij zijn verdwenen sinds ze tijdens een bootreis naar het eiland Stromboli schipbreuk leden. Niemand weet dat ze nog in leven zijn. Er worden een aantal moeilijke woorden gebruikt in het boek zoals: wreken, huivert en volière. Deze woorden worden niet uitgelegd. Ook de namen in het boek zijn erg lastig. Zo heb je meneer en mevrouw Stromboli, Sebus Archibald en Juffrouw Sablonière. Het is voor kinderen lastig om deze namen te onthouden en aan de goede persoon te koppelen. Wel wordt er begrijpbare humor gebruikt. Jan en zijn vriendjes geven de leraren van de kostschool bijvoorbeeld bijnamen. Zo noemen ze een man Napoleon, omdat die zo op hem lijkt. En een vrouw met sliertig plakhaar wordt door Jan, Octopus genoemd. Ook staan er tekeningen in het boek. Deze zijn niet nodig om de tekst te begrijpen, maar vormen een leuke aanvulling.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij zullen de afwisseling van de twee verhaallijnen begrijpen. De leesvaardigheid is op deze leeftijd goed genoeg om dit boek zelfstandig te lezen. Wel zullen ze bij sommige woorden wat uitleg nodig hebben. Achtjarigen willen daarnaast, net als het personage in het boek, graag zelf of met leeftijdsgenootjes problemen oplossen. Ze ontdekken dat vriendschap belangrijk is en dat je anderen moet helpen als ze in nood zijn.

Bijzonderheden

'Je bent super... Jan!' is het Kinderboekenweekgeschenk van de Kinderboekenweek 2013.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Zapp Kids Top 20

Zapp Kids Top 20

Zapp Kids Top 20

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Meer weten...