Productie-detail

Jasper is onzichtbaar

Jasper is onzichtbaar

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Jasper is onzichtbaar. Zo is het en niet anders. Maar waarom eigenlijk?

Vincent Cuvellier. Ronan Badel . Uitgeverij C. de Vries-Brouwers. Kinderboek . 9,95 . 9789059276116. 14. 2014.

Kenmerken 

  • Voorleesboekje
  • Gemakkelijk geschreven 
  • Geen moeilijke woorden 
  • Humor 
  • Grappige illustraties 

Recensie

Het boekje 'Jasper is onzichtbaar' is een kort voorlees verhaaltje met speelse illustraties. Het verhaal gaat over het jongetje Jasper. Hij is vandaag onzichtbaar, omdat mama iets te eten heeft gemaakt dat hij helemaal niet lekker vindt. Maar ze heeft ook een heerlijk toetje gemaakt. Daar kan Jasper toch gerust van snoepen als hij onzichtbaar is? Of toch niet? En wat als hij denkt dat zijn vriendinnetje die op de bank zit hem ook niet kan zien? 

Dit vierkante boekje met harde kaft is geschreven op een gemakkelijke manier. De zinnen bestaan veelal uit korte en enkelvoudige zinnen zoals 'Niemand kan hem zien'. Ook komen er geen moeilijke woorden voor. Er wordt geschreven vanuit het perspectief van een verteller. In het boekje staat één figuur centraal: Jasper. Het verhaal speelt zich af op één plek (het huis van Jasper) en is voor kinderen grappig en ontspannend. Vooral de illustraties zal kinderen aan het lachen maken. Ook verduidelijken de illustraties het verhaal. De illustraties zijn simpel en duidelijk getekend. Er is veelal één afbeelding per pagina, met een kort zinnetje. Hierdoor wordt het geheel overzichtelijk en begrijpelijk. 

Leeftijdsadvies

Dit korte boekje sluit aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. Zij beginnen de relatie tussen de tekeningen en het verhaal te zien. Het verhaal is voor tweejarigen goed te volgen, omdat het volgens een chronologische volgorde verloopt. De zinnen zijn kort en het verhaal speelt zich op één plek af. Dit is voor kinderen van twee overzichtelijk. Bovendien zijn ze nieuwsgierig en kunnen ze de handelingen in de illustaties benoemen. De leuke illustraties passend bij het verhaal zullen deze kinderen aanspreken. Zij vinden vooral het verhaaltje grappig en vinden verhalen die vertrouwd zijn leuk, zoals het eten en je eigen lichaam. Ook de grapjes in de tekeningen beginnen tweejarige kinderen te begrijpen. Als de kinderen ouder zijn zouden ze het boekje zelf kunnen lezen.  

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Mio Mao

Mio Mao

Mio Mao

Meer weten...

Game 2+ JR

Doen alsof

Doen alsof

Doen alsof

Meer weten...

Boek 2+ JR

Wat is het mooi donker

Wat is het mooi donker

Wat is het mooi donker

Meer weten...