Productie-detail

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Kleine krokodil heeft enorm veel zin om een kindje op te eten, maar zijn ouders vinden dit niet zo?n goed plan, zal het hem toch lukken?

Sylviane Donnio. Gottmer Uitgevers Groep. Prentenboek. ?11,95. 9025740022. 24. 2005.

Beschrijving inhoud

Het prentenboek "Ik zou wel een kindje lusten" vertelt het verhaal over een kleine krokodil die elke ochtend voor zijn ontbijt lekkere bananen krijgt van zijn moeder. Op een morgen wil de kleine krokodil echter niets eten. "Ik zou wel een kindje lusten", zegt hij. Zijn ouders zijn erg ongerust en schotelen hem de lekkerste dingen voor die ze maar kunnen vinden. Kleine krokodil is alleen niet van zijn stuk te brengen tot hij bij de rivier een kindje ziet zitten. Dan beseft hij dat er meer nodig is dan een flinke dosis wilskracht om een heus kindje op te kunnen eten.

Dit prentenboek heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat wordt gekenmerkt door expressieve, humoristische waterverfillustraties in kleur. In de illustraties zijn karikaturen te zien die de emoties in het verhaal sterk naar voren brengen. De illustraties geven niet alle details weer, maar ondanks dat is wel de gehele omgeving te zien. Over het algemeen beslaan de illustraties een dubbele pagina, waardoor ze je aandacht meer opeisen dan de tekst doet. De tekst is onderaan de pagina’s te zien, bevat verder veel dialogen en er is sprake van een verteller die beschrijft wat de kleine krokodil in het verhaal beleeft. De humor in het boek wordt daarnaast gekenmerkt door grappige uitspraken als: "Aan bananenbomen hangen bananen, maar toch geen kinderen!". Het is chronologisch verhaal dat zich afspeelt op 1 dag (zichtbaar door de stand van de zon en het kleurverloop).

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zichzelf herkennen in de eigenwijze en ietwat koppige kleine krokodil. Hij reageert exact hetzelfde als ieder kind dat ergens zijn zinnen op heeft gezet. Hij weigert te luisteren naar zijn ouders en gaat toch op avontuur, maar uiteindelijk holt hij weer snel terug naar hen en zoekt hij geborgenheid op bij zijn ouders wanneer blijkt dat hij nog niet groot en sterk genoeg is. Het geweten van 4-jarigen ontwikkelt en daarom zullen ze dit verhaal beter begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

Meer weten...