Productie-detail

Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie

Boek VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Eigenlijk wilde Eduard geen bril, maar nu hij er eenmaal een heeft is alles leuker en mooier!

Pimm van Hest. Nynke Talsma . Clavis. Prentenboek. ?14,95. 9789044822519. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Zien, bril
  • Korte zinnen
  • Kleurrijke illustraties

Beschrijving inhoud

Ik zie ik zie is een prentenbroek over Eduard, een jongetje van ongeveer vijf jaar die een bril moet. Eduard wil zelf geen bril, hij is bang dat hij wordt uitgelachen. Toch krijgt hij een bril. Vanaf dat moment wordt eigenlijk alles beter. Hij ziet van alles wat hij eerder nooit zag, maar ook dingen die anderen niet zien! Eduard heeft ineens heel veel plezier met zoekboeken, hij hoeft niet meer vooraan te zitten in de klas en hij ziet zelfs de miertjes die met hem mee naar school lopen.

Het verhaal speelt zich af in huis, op school, in de brillenwinkel en buiten. Naast Eduard spelen zijn vader, moeder en de brillenmevrouw een rol. Het verhaal wordt verteld met redelijk korte zinnen. Af en toe komen er lange woorden in voor zoals ‘lippenstiftzoenen’, ‘brillenpoetsdoekjes’ en ‘vuurspuwende’. Ook komen er soms wat lastigere woorden langs als ‘enthousiasme’ en ‘etalages’. Deze woorden worden allemaal wel duidelijk door het verhaal. Daarnaast wordt het verhaal ondersteund en verbeeld door de kleurrijke prenten die steeds de hele pagina beslaan. Soms heeft de prent ook een tikkeltje humor, zoals een prent waarop Eduard allerlei verschillende brillen draagt en er een bepaald gezicht bij trekt.

Leeftijdsadvies

Ik zie, ik zie is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij vinden prentenboeken met een herkenbaar verhaal of een persoon waarin zij zich kunnen inleven leuk. Daarnaast past de hoeveelheid tekst met de soms wat langere woorden bij deze leeftijd. Ook de grote redelijk gedetailleerde prenten met veel kleur spreekt ze aan.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine werkt als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Ze kijkt graag naar misdaadseries en is hobbyfotografe. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5-8 JR

Kobe maakt een museum

Kobe maakt een museum

Kobe maakt een museum

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Beverly Hills Chihuahua

Beverly Hills Chihuahua

Beverly Hills Chihuahua

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Streep wil racen

Streep wil racen

Streep wil racen

Meer weten...