Productie-detail

Ik voel een voet!

Ik voel een voet!

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De dieren gaan in het donker op zoek naar het vreemde geluid dat ze horen, welk dier zou dit geluid maken?

Maranke Rink. Martijn van der Linden. Lemniscaat. Prentenboek. ?14,95. 978-904-770-026-5. 40. 2008.

Beschrijving inhoud

Het prentenboek "Ik voel een voet" vertelt het verhaal over Schildpad, Vleermuis, Octopus, Vogel en Bok die samen in een hangmat slapen. Schildpad hoort echter iets vreemds. Hij maakt zijn vrienden wakker en ze gaan samen op onderzoek uit. Doordat het erg donker is zien ze echter geen hand voor ogen, daarom zit er niks anders op dan op de tast op zoek te gaan naar het dier dat het geluid produceert. Ieder dier voelt echter iets heel anders. Welk dier zou het toch zijn?

Dit prentenboek heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat op een excentrieke en levendige manier is vormgegeven. De witte tekst komt goed naar voren tegen de zwarte ondergrond en bevat veel dialogen en herhaling. De expressieve illustraties bedekken beide pagina’s en spreken erg tot de verbeelding. De felle kleuren zijn duidelijk te zien tegen de zwarte achtergrond die de nacht vertolkt. De illustraties bevatten verder geen perspectief. De avontuurlijke tocht die de dieren ondernemen roepen spanning op en verwondering door alle ontdekkingen die ze doen. Het prentenboek eindigt weer exact zoals het begon, waardoor het verhaal eigenlijk weer van voor af aan zou kunnen beginnen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek "Ik voel een voet" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen het verhaal goed kunnen volgen door de eenvoudige structuur, de regelmatig terugkerende zinnen en de voorspelbare opbouw. Daarnaast nemen de prenten meer ruimte in dan de tekst. Dit zal de verbeelding van de kinderen in deze leeftijdscategorie dan ook erg aanspreken. Verder maken ze kennis met de emotie angst die de dieren in dit boek beleven. Ook zullen ze erg moeten lachen om de conclusie van de dieren dat het dier dat ze allemaal hebben gevoeld een joekel van een Schild-Muis-Octo-Vogel-Bok moet zijn. Gelukkig keren de dieren aan het einde van het verhaal weer allemaal veilig terug in hun hangmat.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Zoevende Zebra

Zoevende Zebra

Zoevende Zebra

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

HoelaHoep

HoelaHoep

HoelaHoep

Meer weten...

App 3+ JR

Toca Hair Salon Christmas

Toca Hair Salon Christmas

Toca Hair Salon Christmas

Meer weten...