Productie-detail

Ik kan... fietsen!

Ik kan... fietsen!

Boek VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Polle wil leren fietsen, maar dat gaat zo makkelijk nog niet!

Annemiek Neefjes & Juliette de Wit. Juliette de Wit. Leopold. Prentenboek. ?13,95. 9789025860127. 32. 2012.

Beschrijving inhoud: 

Het prentenboek ‘Ik kan…fietsen!’ gaat over Polle die leert fietsen. Hij ziet zijn fiets als een paard; hij is de cowboy en de straat is de prairie. Zijn ‘paard’ heet Pep, naar de toeter op het stuur. Als Polle aan het oefenen is, gaat er van alles mis. Hij valt van zijn fiets, knalt tegen een lantaarnpaal en rijdt zijn vader omver. Iedereen die hij tegenkomt, wil hem helpen; Mama, Papa, zus Jana. Maar Polle wil geen hulp. Hij wil het helemaal zelf doen! Uiteindelijk volgt hij toch de tips van fietsenmaker Jazik op en lukt het Polle om te fietsen zonder dat er ongelukken gebeuren. Polle is een echte fietskampioen!

‘Ik kan…fietsen!’ is een groot rechthoekig prentenboek met een stevige kaft. Op sommige pagina’s staan kleine stukjes tekst, op andere pagina’s staat juist weer veel tekst. In het verhaal wordt veel gebruik gemaakt van beeldspraak. De fiets is een paard, Polle een cowboy, de straat is de prairie en alle obstakels op de weg zijn vijanden. Dit komt steeds terug, ook in de illustraties. Je ziet overal in het boek dat Polle op zijn fiets zit, maar de schaduw van de fiets is in de vorm van een paard. Sommige afbeeldingen beslaan 2 pagina’s, wat voor een panoramisch effect zorgt. Ze bevatten veel kleur en geven veel informatie over de omgeving waarin Polle zich bevindt. De hoofdpersoon Polle maakt een ontwikkeling door; eerst lukt het hem niet om te fietsen, maar aan het einde van het verhaal kan hij het juist heel goed.

Leeftijdsadvies:

‘Ik kan…fietsen!’ is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het boek sluit goed aan op hun belevingswereld omdat kinderen van deze leeftijd zelf net hebben leren fietsen of dit nog aan het oefenen zijn. Ook lezen kinderen van deze leeftijd graag over eigenwijze of ondeugende hoofdpersonen en zijn kinderen van deze leeftijd in staat om hun aandacht over meerdere personages te verdelen. In dit boek gaat het niet alleen om Polle, maar ook om alle mensen die hij tegenkomt. Tot slot zijn kinderen vanaf 5 jaar in staat om symbolisch te denken, wat een belangrijk element is in dit verhaal. 

 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Waar is Ludwig?

Waar is Ludwig?

Waar is Ludwig?

Meer weten...

Boek 5+ JR

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam

Meer weten...

App 5+ JR

Heksje en Willem

Heksje en Willem

Heksje en Willem

Meer weten...