Productie-detail

Ik heb een geheim

Ik heb een geheim

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Mol is dolblij dat hij eindelijk een vriendje voor zichzelf heeft, maar zou het niet veel leuker zijn om Muis te delen met zijn andere vrienden?

Jonathan Emmet. Vanessa Cabban. Van Goor. Prentenboek. ?12,99. 978-904-752-091-7. 32. 2011.

Beschrijving inhoud

Het prentenboek ‘Ik heb een geheim’ vertelt het verhaal over Mol die op een dag Muis leert kennen. Muis en hij worden dikke vriendjes en Mol is dolblij met zijn nieuwe maatje. Mol heeft echter nog meer vriendjes, die elkaar allemaal kennen maar nu heeft Mol voor het eerst iemand voor zichzelf. Muis is namelijk heel bijzonder en daarom besluit hij om haar geheim te houden voor zijn andere vriendjes. Muis en Mol zijn echter onafscheidelijk en daardoor ziet hij zijn andere vriendjes bijna niet meer. Tot ze hem op een dag komen zoeken en ze Muis voor het eerst ontmoeten. Zullen zij ook vriendjes met Muis worden?

Dit prentenboek is groot, heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat een eenvoudig verhaal bevat over vriendschap en loyaliteit. De tekst is in een redelijk groot, goed leesbaar zwart lettertype gedrukt en de zinnen zijn kort en duidelijk. De illustraties zijn paginagroot en nemen je daardoor als kijker mee in de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Door de aquareltechniek die is gebruikt en de zachte kleuren, vormen de illustraties een warm en knus geheel. Ze beslaan meestal 2 pagina’s, maar soms wordt een dubbele pagina in 4 stroken verdeeld waarin 4 verschillende illustraties te zien zijn. Deze weergeven dan het verloop van de dagen en laten de tijd sneller vooruit gaan. Verder is er sprake van een verteller die een groot deel van het verhaal vertelt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek ‘Ik heb een geheim’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen verplaatsen in de eigenzinnige Mol die zijn nieuwe vriendinnetje eigenlijk niet met anderen wil delen en haar daarom geheim houdt. Mol maakt echter als karakter een psychologische ontwikkeling door, waardoor hij leert dat het soms fijner is om een geheim te delen. Ook zullen kinderen in deze leeftijd erg moeten lachen om grappige uitspraken als ‘muggen-en-motjes-nog-aan-toe’. Ook de emoties die in dit verhaal een belangrijke rol spelen komen prachtig naar voren in de aquarelillustraties en de tekst, bijv. ‘en mol vindt dat muis de liefste lach van de hele wereld heeft.’

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Kleine beestje

Kleine beestje

Kleine beestje

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Madelief

Madelief

Madelief

Meer weten...

Boek 4+ JR

Eekhoorntjes ABC

Eekhoorntjes ABC

Eekhoorntjes ABC

Meer weten...